En Sıcak Konular

CHP'nin umudu Selocan!

1 Haziran 2008 11:04 tsi
CHP'nin umudu Selocan! Telefonunu açık unuttuğunu kanıtlayan Telekom Belgesi, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı köşeye sıkıştırdı. Tek şansı Turkcell'den gelecek raporda: Ya kurtulacak ya da siyasetin kapsama alanı dışına çıkacak...

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında geçen özel görüşmenin Vakit Gazetesi’nde yayınlanmasıyla başlayan “dinleme” tartışması önceki gün ortaya çıkan Telekom belgesiyle başka bir boyuta taşındı.

Özel görüşmenin gazetede yer almasının ardından Önder Sav’ın odasında dinleme aleti olup olmadığı araştırılmış ancak bir kanıt bulunamamıştı. Bunun üzerine, CHP odanın ancak yüksek teknolojik imkanla dışarıdan dinlenmiş olabileceğini belirterek hükümete yüklenmişti.

Görüşmenin önce ‘İmanlı bir CHP’li tarafından kendilerine getirildiğini öne süren Vakit Gazetesi ertesi gün açıklamanın boyutunu değiştirmiş ve Vakit Ankara Bürosu’ndan Önder Sav’ın cep telefonunun arandığı ve

44 dakikalık kayıt bulunduğunu açıkladı. Gazete, Sav’ı ‘hac’ konusundaki açıklamaları nedeniyle aradığını ancak Sav’ın cep telefonunu kapatmayarak açık unuttuğunu ve bu sırada odada bulunan Vali Serindağ ile görüşmesini not aldıklarını belirtti.

Bu arada Önder Sav, Vakit Gazetesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak önceki gün, Telekom Müdürlüğü’nden onaylı görülen ve ilk olarak Haber 7 internet sitesinde yayınlanan belge, olayın seyrini değiştirdi. Belgeye göre Vakit bürosu ile Sav’ın cep telefonu numarası arasında belirtilen tarihte 44 dakikalık bir görüşme gözüküyordu.

Ancak CHP parti yönetimi bu iddialara inanmayarak savcılık aracılığıyla Önder Sav’ın Turkcell hattındaki numarasına gelen aramaların kaydını istedi. Eğer kayıtlar, Telekom kayıtları ile uyuşursa Sav zor durumda kalacak ve üzerindeki istifa baskısı artacak. Eğer tersi olursa hem hükümet hem de Telekom eleştirilere hedef olacak.

Ankara kulislerinde şimdi ‘Artık Önder Sav’ın tek umudu Selocanlar’ yorumları yapılıyor.

DİKKATSİZLİK SUÇLAMASI

Üst düzey bazı CHP yöneticileri ise Sav’ı “dikkatsizlikle” suçlarken, partinin kurultay sonrası sağladığı ivmenin tersine dönmesinden endişeli.

Önder Sav’ın partiye zarar verdiğini öne süren bazı yöneticiler ise parti içinde “bir durum değerlendirmesi” yapılması gerektiği görüşünde.

akşam



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs