Beni Ergenekoncular yaktı! | " /> Beni Ergenekoncular yaktı! | "/>

En Sıcak Konular

Zihni Çakır: Beni Ergenekoncular yaktı!

1 Haziran 2008 10:21 tsi
Zihni Çakır: Beni Ergenekoncular yaktı! Kooperatif Kanunu'na muhalefetten tutuklanan 'Ergenekon'un Çöküşü' ve 'Kod adı: Darbe' isimli kitapların yazarı Zihni Çakır, kendisini 'deşifre ettiği Ergenekoncuların' yaktığını söyledi.

'Ergenekon'un Çöküşü' ve 'Kod adı: Darbe' isimli kitapların yazarı Zihni Çakır, Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren bir dava ile ilgili olarak hakkında çıkartılan yakalama emri nedeniyle önceki hafta başında tutuklanmıştı. Çakır'ın, 'Kooperatif Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla yargılandığı bildirilmişti. Çakır, polisteki ifadesinde bir süre birlikte çalıştığı Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Başkanı Taner Ünal hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Ünal ve ekibi tarafından aldatıldığını öne süren Çakır, "Beraber iş yaptık. Para kazanmak için koşturdum ama baktım ben para kazanamıyorum. Ben çok cefa çektim ama onlar sefa çektiler ve çekiyorlar." dedi. Ergenekon'u istihbarat birimlerinden önce bütün hatlarıyla deşifre ettiğini ileri süren Çakır, bu nedenle kendisine komplo kurulduğunu savundu; "Beni Ergenekoncular yaktı. Bir süre aralarında bulundum. Ancak gerçek yüzlerini gördüm. Baktım sağlam değiller. Onların maskelerini düşürmek için kitaplar yazdım. Deşifre ettim. Bütün bunların ardından karanlık çete üstüme gelmeye başladı."

Örgütün, hayatını ve çevresini araştırdığını ve bir şey bulamayınca yıllar önce içinde bulunduğu kooperatif işinden saldırıya geçtiğini ileri süren Zihni Çakır, "Birkaç yıl alacak olan süreci bu Ergenekoncular hızlandırdı. Dosyam bir haftada Yargıtay'dan çıktı ve cezam onandı." diye konuştu. Zihni Çakır, ifadesinde bir süre önce çıkan yeni kitabı 'Kod adı: Darbe' isimli eserinde MİT belgelerini dayanak göstererek Sabancı suikastının perde arkasını anlatıyor ve kuvvet komutanlıklarına yapılacak saldırılardan bahsediyordu.

aktifhaber



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs