En Sıcak Konular

Gökçek'ten 20 yıl su garantisi!

31 Mayıs 2008 23:27 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara'ya verilmesi ile ilgili olarak, ''Bundan sonra 20 sene boyunca Ankara susuz değil. Bütün dünyada küresel ısınma varken, Ankara'nın 20 senesi garanti altında'' dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Keçiören Kuşcağız Stadı'nda düzenlediği ''Mahallede Şenlik Var'' panayırına katıldı.

Ankaralılara seslenen Gökçek, ''Geçen sene susuzluktan çok çektik. Su patlamaları dolayısıyla da sizleri biraz üzdük'' diye konuştu.

Küresel ısınmanın hiç bir zaman hesaplanmadığını anlatan Gökçek, bu sene barajlarda 150 milyon metre küp su biriktiğini, günde ortalama buharlaşma dahil 1 milyon metre küp su tüketildiğini ifade eden Gökçek, ''Yani 150 günlük suyumuz var. Fazla bir su yok. Eğer Kesikköprü'den Kızılırmak suyunu getirmemiş olsaydık, bu sene kesinlikle susuzluk yaşayacaktık'' dedi.

Bazılarının Gerede projesinin yapılmış olması durumunda sorunun çözüleceği yönünde görüş bildirdiğini anlatan Gökçek, ''Hallolması mümkün değil. Çünkü Gerede Sistemi, şu anda Çamlıdere'den aldığımız suyla aynı sistem içerisinde. Buraya ikinci bir baraj daha yapılsa, bir 50 milyon metre küp daha suyumuz gelirdi. 200 milyon metre küp suyumuz olurdu. Bu da 200 gün bize yeterdi'' diye konuştu.

Kesikköprü ve Hirfanlı Barajları'nın birbirini takip ettiğini ve burada 7 milyar metre küp su bulunduğunu kaydeden Gökçek, şöyle konuştu:

''Bu hiç yağmur yağmasa, 20 sene Ankara'nın ihtiyacı demek. Devlet Su İşleri tek hattı 10 yılda planlamıştı. Biz üç hattı 1 yılda getirdik. Ama bütün bu gayretlerimize rağmen hasetten çatlayanlar var. Bu sudan rahatsız olanlar var. Ben diyorum ki, kıskananlar çatlasın. Ne yapalım yani?''

Gökçek, sahnedeki sunucunun ''Bir söz söylendi. Bize mikroplu su mu içirdiniz?'' demesi üzerine de şunları söyledi:

''Bir insanın kendi vatandaşlarına, hemşehrilerine zehirli su içirmesi için hain olması, alçak olması lazım. Ben bu suyu kendim de içiyorum, çocuklarıma da eşime de içiriyorum. Bundan sonra, bu suyu illaki, önüme başka su da getirseler de içeceğim ki, gittiğim yerde bunu söyleyebileyim. Vallahi sabah da içtim. Aldım bir bardak suyu çektim kafamdan aşağı. Dolayısıyla bundan hiç bir şekilde çekinecek bir şey yok. Ama muhalifler, maalesef o su patlakları olayında dediler ki, (Biz Melih Gökçek'i yıkarsak ancak bu suyla yıkarız)''

''SUDAN MEDYANIN HABERİ OLMADI''

Bazı oda ve partilerin ''Kızılırmak suyu Ankara'ya verilince ortalığı birbirine verelim. Hastalık aldı başını gitti, ishaller aldı gitti diyelim'' dediklerini savunan Gökçek, ''Sırf bunların oyununu bozmak maksadıyla 21 gün süreyle suyu kimsenin haberi olmadan verdim. Çok kişinin haberi vardı da, medyanın haberi olmadı'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar'ın ''Mogan Gölü'nde balıklar ishal oldu'' açıklamalarını anımsatan Gökçek, şöyle konuştu:

''Biliyorsunuz sazan her şeye atlayan balıktır. Tabiri caizse onlara espiri yapıp onları tufaya düşürüyor. Fakat gazete manşetten veriyor bunu. Aklınca 'Mogan'da sazanlar ishal olursa, vatandaş da ishal olur demeye getiriyor'. Ama kendisi maalesef olayın içine sazan gibi atlıyor. Helal olsun Burhan Yazar'a...''

''Ankaralı'yı kobay gibi mi kullanıyorsun?'' eleştirilerinin yapıldığını belirten Gökçek, şöyle devam etti:

''Bu suyu 20 yıldır Kırıkkale, Keskin içiyor. 40 yıldan beri Kesikköprü içiyor. Oradaki insanlar kobay diye mi kullanıldı? Oradaki insanların canı can değil mi? Bunu söyleyen milletvekilleri, odalar doğrudan doğruya insanları kışkırtmaktan başka bir şey demiyorlar. Allah'ın izni ile bundan sonra 20 sene boyunca Ankara susuz değil. Bütün dünyada küresel ısınma varken, Ankara'nın 20 senesi garanti altında. Hiç bir şekilde içmekten çekinmeyin. Melih Gökçek'e güvenin. Çünkü ben de sizlerle birlikte her gün içiyorum, içeceğim.''

Panayırın yapıldığı alanın Murat Karayalçın döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine rağmen, mülkiyetin Keçiören Belediyesinde kaldığını söyleyen Gökçek, ''Büyük temaslara rağmen buranın mülkiyetini Keçiören Belediyesi'nden alamadıkları için bu alana kurmayı planladıkları ''Keçiören Aile Yaşam Merkezi''nin inşaatına başlayamadıklarını da bildirdi.

Gökçek, ''Önümüzdeki seçimden sonra buraya size bir yılın içinde yetiştirip nasip olursa Aile Yaşam Merkezini yapacağım. Mülkiyet bize geçer geçmez bir yıl içinde bitireceğim'' diye konuştu.

Bu arada panayırda, elektriklerin kesilmesi ve jeneratörün arıza yapması nedeniyle ses sistemi bir süre çalıştırılamadı. Jeneratördeki arızanın giderilmesinin ardından gösterilere kaldığı yerden devam edildi.

aa



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs