3 kanun 1 k | " /> 3 kanun 1 k | "/>

En Sıcak Konular

Özal'ın suçluları: 3 kanun 1 k

31 Mayıs 2008 22:07 tsi
Özal'ın suçluları: 3 kanun 1 k Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi ve eski bakanlardan Korkut Özal, ''Türkiye iyi yönetilemiyorsa, bunun sorumlusu üç kanun ve bir kurumdur." dedi ve üç kanunla 1 kurumu bakın nasıl açıkladı.

Eski bakanlardan Korkut Özal, ''Türkiye iyi yönetilemiyorsa, bunun sorumlusu üç kanun ve bir kurumdur. Üç kanun; Anayasa, Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu, kurum ise yargıdır'' dedi.

Özal, Adana'nın merkez Seyhan ilçe Belediyesinin davetlisi olarak Seyhan Kültür Merkezinde katıldığı ''Muhafazakar Siyaset'' konulu konferansta, Türkiye'de 1960 ihtilaliyle birlikte yönetim yapısının değiştiğini ve seçilenlerin üzerinde bir gücün ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye'nin iyi yönetilemediğini ifade eden Özal, ''Bunun sorumlusu üç kanun ve bir kurumdur. Bunlar, Anayasa, Partiler Kanunu ve Seçim kanunu, kurum ise Yargıdır'' diye konuştu.

Mevcut Anayasa'da, seçilenlerin üzerinde bir iradenin bulunduğunu ifade eden Korkut Özal, ''Bugün 18 milyon kişinin oyuyla seçilen bir iktidar, 11 kişiden 7'sinin evet demesiyle kapatılabilecek. Bu, Anayasanın içine konmuş, Siyasi Partiler Kanunu'ndaki bir hükümdür. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir Anayasa ve hüküm yoktur'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yargının da taraflı hale geldiğini savunan Özal, ''Önceki 3 cumhurbaşkanını, 184 kişi toplanıp seçtiler. Ama son seçimde dediler ki, 367'den aşağı oyla olmaz. Anayasa mahkemesine dava açıldı ve Anayasaya aykırı şekilde, gereken oy sayısı 367'ye çıkarıldı. Sonra referandumda bu sorun düzeltildi'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, 1992 ile 2002 yılları arasında ''soyulduğunu'' ileri süren Özal, ''Bu yıllar arasında Türkiye öyle hale geldi ki, milli gelir üç kez, önceki yılın gerisine düştü. İnsanlar fakirleşti. Şimdi, 'küçük çocuğun başını örttün diye senin iktidarına son vereceğim' diyeceklerine, o yıllarda devleti yönetenlere hesap sorsunlar. Bu kişiler ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar'' dedi.

Muhafazakarlık kavramına da değinen Özal, ''Muhafazakarlığın kelime anlamı, 'bir şeyi korumak'tır. Muhafazakar, kendisini kendi yapan değerleri korur. Türkiye sınırları içinde, birbiriyle bağdaşmış bir toplumuz. Aramızda Müslüman olan da olmayan da var. Türk, Kürt, Arap, Laz asıllı var. Ama biz bu toplum içinde millet oluşturmuşuz. Milleti millet yapan değerlerin hepsi korunmalıdır. Bunu koruyamazsak, aramızdaki çimentoyu kaybeder ve yıkılırız'' diye konuştu.

aa



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,149 µs