En Sıcak Konular

Mısır'dan kapatma davasına ilginç yorum

31 Mayıs 2008 19:43 tsi
Mısır'dan kapatma davasına ilginç yorum Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu (IFFDP) Mısır Delegasyonu Temsilcisi Dr. Rafaat Khalid, '' AK Parti'nin kapatılması davasının hukuki bir tarafının olmadığını belirterek siyasi müdaheleden sözetti.

Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen IFFDP Genel Kurulu kapanış etkinliğinde konuşan Mısır Delegasyonu Temsilcisi Dr. Rafaat Khalid AK Parti'nin kapatılması talebi ile açılmış davayla ilgili iddianame ve ön savunmaları incelediklerini ifade etti.

Genel kurul toplantılarının yapıldığı her ülkede antidemokratik bir uygulamayı ele aldıklarını anlatan Khalid, ''AK Parti'nin kapatılması davasının hukuki bir tarafının olmadığını, daha çok siyasi bir müdahalenin gerçekleştirilmeye çalışıldığını ifade etmek isteriz. Bu noktada süreç mahkeme salonlarını değil, daha çok müzakere edilmeyi gerektirmektedir'' dedi.

Khalid, AK Parti'nin vatandaşların güvenini kazandığını ve seçimlerde iki kişiden birinin oyunu almayı başardığını belirterek, AK Parti'nin bir güven kaybı yaşadığını söylemenin güç olduğunu söyledi.

Parti kapatılması davasının Türkiye'deki demokratikleşme çabalarına zarar vereceğini ifade eden Khalid, davanın Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecini de olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakan katılımcılar, genel kurul sonrası hazırlanan deklarasyonu imzaladı. 

aa
 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs