En Sıcak Konular

Gülen'in avukatından Sav açıklaması

31 Mayıs 2008 18:09 tsi
Fethullah Gülen avukatı aracılığıyla CHP'nin fos çıkan telekulak iddialarıyla birlikte gündeme getirdiği 'emniyette F tipi yapılanma' iddialarına cevap verdi. yapılan açıklama şöyle:

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Bolu Eski Valisi arasındaki konuşmanın medyada yeralması üzerine başlatılan tartışmalara müvekkilinin isminin karıştırılmasını 'karalama kampanyası' olarak niteledi.

Avukat Erdemli, "Bu odak mensubu kişiler, gündeme getirilen her olayı fırsat bilip, hem müvekkilimi her olayın suçlusu ve sorumlusu olarak göstermekte, hem de dikkatleri başka yerlere çekerek, birilerinin usulsüzlük, yolsuzluk ve örtülmesi gereken her türlü işlerinin üzerini örtmeye çalışmaktadırlar." dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Avukat Orhan Erdemli, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Bolu Eski Valisi arasındaki bir konuşmanın detayları Vakit Gazetesi'nde yayınlanmasının ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, konuşma kaydının emniyette varlığını iddia ettiği F tipi yapılanma tarafından yapıldığını kesin bir dille ileri sürdüğünü ve bu olaydan dolayı iktidar partisini sorumlu tuttuğunu hatırlattı. Erdemli açıklamasında, "Bu beyanatın ardından, bazı medya organlarında yer alan haber ve yorumlarda; "F tipi"nden kastın Fethullah Gülen olduğu, 'Fethullah Gülen'e yakın isimlerin tehdit ve şantaj amaçlı olarak dinleme yaptığı', Fethullah Gülen'in kolunun Amerika'dan buraya kadar uzandığı şeklindeki çirkin iftiralarla, olaylarla en ufak bir ilgisi olmayan müvekkilim töhmet altında bırakılmaya çalışılmıştır. Medya organlarının sorumlu, özenli ve objektif habercilik yapması gerekirken; iyi niyetli bir araştırma olmaksızın bu tür iftira niteliğinde yayın yapması yasalara ve basın ahlak ilkelerine aykırıdır. Halkımızın çok iyi bildiği gibi, Muhterem Fethullah Gülen'e karşı ideolojik nedenlerle husumet besleyen bir odak, müvekkilim aleyhinde sistematik olarak bir karalama kampanyası yürütmektedir. Bu odak mensubu kişiler, gündeme getirilen her olayı fırsat bilip, hem müvekkilimi her olayın suçlusu ve sorumlusu olarak göstermekte, hem de dikkatleri başka yerlere çekerek, birilerinin usulsüzlük, yolsuzluk ve örtülmesi gereken her türlü işlerinin üzerini örtmeye çalışmaktadırlar." ifadelerine yer verdi.

-"OLAYI SAPTIRMAYA ÇALIŞANLAR, TAM BİR FİYASKO YAŞAMIŞTIR"-

Birçok defa müvekkili aleyhine çıkan iftira nitelikli yayınların olduğunu ve açtıkları birçok davayı kazandıklarını vurgulayan Avukat Erdemli, şu değerlendirmede bulundu; "Bu tür iftira nitelikli yayınlara karşı hukuki yollara başvurulmakta olup, Sayın Gülen aleyhindeki bu gerçek dışı iddiaları ileri sürenler bugüne değin çok sayıda yargı kararıyla çeşitli cezalara ve tazminatlara mahkum edilmiştir. Nitekim, 'Emniyette Fethullahçı yapılanma olduğu' şeklindeki iddiaları daha önce ortaya atan medya organları aleyhinde açtığımız davalarda, iddia sahipleri ispata davet olunmuş; bu yönde hiçbir bilgi ve belge sunamamışlar ve yayınların gerçek dışı olduğunu tespit eden yargı kararlarıyla çeşitli cezalara mahkum edilmişlerdir. Sağduyulu kamuoyu, Sayın Gülen aleyhindeki bu karalama kampanyasının amacının, müvekkilimin ülkemizde başlattığı hoşgörü ve diyalog fikir ve çabalarını bertaraf etmeye yönelik olduğunu gayet iyi bilmektedir. Müvekkilimin insan sevgisini, toplumsal barışı, eğitimi esas alan fikirlerinden esinlenen ve tavsiyelerini önemseyen Anadolu insanının bütün dünyada destan yazarak gerçekleştirdikleri eğitim, kardeşlik ve barış seferberliği ülkemizde ve birçok ülkede her görüşten, her inançtan milyonlarca insanın takdirini kazanmıştır. Bu son karalama kampanyasının, bütün dünyada çok büyük bir ilgi gören ve 100'ün üzerinde ülkenin katılımıyla altıncısı gerçekleştirilmekte olan 'Türkçe Olimpiyatları'na denk gelmesi de, herhalde bu çevrelerin sinsi amaçlarını ortaya koymaktadır. Bu yayınların ardından gerçekler belgesiyle ve bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmış ve olayı saptırmaya çalışanlar tam bir fiyasko yaşamışlardır. Nitekim, müvekkilimi sanki ortada bir yargı kararı varmış gibi kesin bir dille manşetten suçlayan bir gazete, bugün büyük bir pişkinlikle 'U dönüşü' yaparak 'Belge Çıktı, CHP Çöktü' şeklinde manşet atmıştır. Sonuç olarak Türk Milletinin, hayatta Allah rızasını kazanmaktan başka hiçbir amacı olmayan "Türkiye Sevdalısı" Sayın Gülen'e karşı yürütülen ve her seferinde fiyasko ile sonuçlanan komplolara itibar etmeyeceğine dair inancımızın tam olduğunu belirtiriz."

haber7.com



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs