En Sıcak Konular

Şehrin göbeğinde kenevir yetiştirdiler!

31 Mayıs 2008 17:47 tsi
İstanbul'da uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen 85 ayrı operasyondapolisi bile şaşırtan bir olay yaşandı. İSKİ Genel Müdürlüğü önünde hint keneviri yetiştirildiği ortaya çıktı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son 15 günde, uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları belirtilen kişiler ile sokak satıcılarını yakalamak için 24 ilçede, 85 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, 171 kilogram esrar, 222 kilogram eroin, 5 kilo 120 gram kokain ve 4 kilo 880 gram ağırlığındaki 4 bin 357 tablet sentetik haptan oluşan toplam 403 kilogram uyuşturucu ile 8 adet ruhsatsız tabanca elde edildi.

Bu olaylara ilişkin, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 165 şüpheli gözaltına alındı.

OPERASYONLARIN DETAYLARI

Polis yetkilileri, ele geçirilen eroinin 201 kilogramının, Silivri'de jandarma ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalandığını ve olayla ilgili olarak eroinin sahibi İsmail M. ve sevkıyatını yapan Ali Ö. ile 8 kişinin yakalandığını kaydettiler. İran ve Van üzerinden İstanbul'a getirilen eroinin, portakal taşıyan bir TIR ile Hollanda'ya gönderilmek istendiği anlaşıldı.

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki başka bir operasyonda ise, yine İran'dan gönderildiği anlaşılan ve renkli balonlar ile İran'da satılan deterjan, hurma ve şeker paketleri içine gizlenerek 2 çuvala konulan, otobüsle İstanbul'a gönderilen 20 kilogram eroin elde edildi. Olaya ilişkin 4 kişi yakalandı.

Beylikdüzü'nde de bir sitedeki dairede ise bir şüpheli, uyuşturucu özelliği bulunan ve “sihirli mantar” olarak bilinen 50 adet zehirli mantar ile yakalandı. Yetkililer, Türkiye'de yaygın olmayan bu mantarın Güney Amerika kökenli bir mantar türü olduğunu, 4 ya da 5 tanesinin yenmesi sonucu vücutta oluşan zehirlenmenin uyuşturucu etkisi yarattığını belirterek, bu mantarın sanılanın aksine satışının yasak olduğuna işaret ettiler.

CADDEDE HİNT KENEVİRİ

Narkotik polis, bir ihbar üzerine Fatih Millet Caddesi'ndeki İSKİ Genel Müdürlüğü önündeki refüjde yaptıkları araştırmada ise 7 kök Hint kenevirine rastladı. Söz konusu Hint kenevirlerini söken polis, sokak satıcılarına yönelik Beyoğlu Dolapdere'deki 2 ayrı adrese yaptığı operasyonda da 8 kök Hint keneviri ve 20 gram toz esrar elde etti.

MÜŞTERİLERİ POLİS ÇIKTI

Bu operasyonlar sırasında gözaltına alınan bir kadın, yakalanmadan önce alıcı gibi davranan polislere uyuşturucu satışı yaparak seri numaraları alınmış parayı aldı. Satış sonrası müşterilerinin polis olduğunu anlayan kadın, evine operasyon düzenleyen polislere kapıyı açmayarak, aldığı paraları bahçedeki ağaçların üzerine attı.

Güngören'deki bir tekel bayisinde de üzerlerinde gizli kamera olan ve alıcı gibi davranan polise taş kokain (Crack) satmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerin büyük çoğunluğunun adliyeye sevk edildiği, diğerlerinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

star



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs