En Sıcak Konular

İstanbul'da musluklardan akan su temiz

31 Mayıs 2008 16:28 tsi
İSKİ:"İstanbul'da musluklardan akan su Türk Standartları Enstitüsü, Avrupa Birliği, ABD Çevre Koruma Kurumu (EPA), Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlemiş olduğu kriterlere uygundur"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da musluklardan akan suyla ilgili yanlış iddialar ortaya atıldığı belirtilerek, "İstanbul'da musluklardan akan su Türk Standartları Enstitüsü, Avrupa Birliği, ABD Çevre Koruma Kurumu (EPA), Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlemiş olduğu kriterlere uygundur" denildi.

Açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında İstanbul'da musluklardan akan sularla ilgili doğru olmayan iddialara yer verildiği, kamuoyunda İstanbul'un içme sularıyla ilgili yanlış bir kanaat oluştuğu ifade edilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler'e dayandırılan iddialarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu'nda yer alan verilerin yanlış yorumlandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ait olduğu belirtilen asılsız su örneği test sonuçları ile İstanbul'un içme suyunun standartlara uygun olmadığı iddiaları yer almıştır. İstanbul'un musluk suları her gün 350 ila 400 noktadan numune alınarak akredite olmuş İSKİ'nin modern laboratuvarlarında analiz edilmektedir. Analiz sonuçlarına göre İstanbul'da musluklardan akan su Türk Standartları Enstitüsü, Avrupa Birliği, ABD Çevre Koruma Kurumu (EPA), Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlemiş olduğu kriterlere uygundur. İçme sularımız, her ay düzenli olarak İl Sağlık Müdürlüğü, İSKİ ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlükleri tarafından kurulan ayrı ayrı ekipler tarafından ayda bir numune alınarak analiz edilmektedir. Ayrıca İlçe Sağlık Grup Başkanlıkları tarafından da şebeke suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrı ayrı kurumlar tarafından yapılan bu analizlerde şehir şebeke suyunun İnsani Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'te belirlenen standartlara uygun olduğu görülmektedir. İddialarda yer aldığı gibi şehir şebeke suyunda herhangi bir olumsuzluk olsaydı yakın bir geçmişte ülkemizin farklı coğrafyalarında gördüğümüz salgın hastalıklar İstanbul'da da meydana gelir ve milyonlarca insanın bundan etkilenmesi kaçınılmaz olurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu'nda yer alan analiz sonuçları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na gelen şikayetler üzerine yapılan analizlerin sonuçlarıdır. Alınan numuneler kuyu suyu, havuz, sebil ve depo çıkışı gibi İSKİ şebekesi dışındaki muhtelif yerlerdir. Dolayısıyla İstanbul'un içme suyu şebekesi dışındaki bu sular İSKİ'nin mesuliyetinde değildir."

İstanbul Çevre Orman ve İl Müdürlüğü'nün İstanbul'daki içme suyunun içilemeyeceğiyle ilgili herhangi bir beyanı bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Hiçbir araştırma yapmaksızın İstanbul'un içme suyu ile ilgili ortaya atılan bu iddialarla kamuoyu yanıltılmıştır" denildi.

yenişafak



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,587 µs