'Öğretmenle imamı kıyaslamayın' | " /> 'Öğretmenle imamı kıyaslamayın' | "/>

En Sıcak Konular

'Öğretmenle imamı kıyaslamayın'

31 Mayıs 2008 15:22 tsi
'Öğretmenle imamı kıyaslamayın' Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu son günlerde medyada yer alan öğretmen-imam kıyaslamasına tepki gösterdi. Bunun yanında Diyanetin sıkıştırılmaya çalışıldığı diğer mevzularla alakalı olarak da açıklamalar da bulundu.

Bardakoğlu, bu tür kıyaslamaların doğru olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu meslek gruplarının birbirine karşı meslek grupları olarak gösterilmesi doğru değil. Birbirinin alternatifi olarak değil, birbirini tamamlayan, eşit değerde hizmet üreten çalışma grupları olarak değerlendirilmeleri gerekir."

Çok evlilik dinin emri gibi gösterilemez

Van'da 25-27 Mayıs tarihleri arasında yapılan il müftüleri toplantısının sonuç bildirgesini açıklayan Bardakoğlu, gündemdeki konularla ilgili tartışmalara da cevap verdi.

Birden çok evliliğin dinin emri gibi gösterilmesinin yanlış olduğuna işaret eden Bardakoğlu, toplumun genel kabulünün tek evlilik olduğunu dile getirdi. Bardakoğlu, ikinci evliliğin dinen sakıncaları bulunduğunu her vesileyle ifade ettiklerini dile getirdi. Bardakoğlu, bazı bölgelerde devam eden kızların çocuk denecek yaşta evlendirilmesinin doğru olmadığını anlatırken, bu uygulamanın dine dayandırılmasının da kabul edilemeyeceğini aktardı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dininin evlenme öncesi tarafların görüşmesini ve konuşmasını teşvik ettiğini söyledi. Görüşmenin belli ölçüler çerçevesinde yapılması gerektiğine dikkat çeken Bardakoğlu, çeşitli kitaplardan cımbızlanarak alınan cümlelerin fetva olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

Bardakoğlu, 19 Mayıs'ta başlayan "dumansız bir Türkiye" çağrısına destek verdiklerini, kurum içinde de gerekli düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti. Türkiye'nin dini tecrübesini, birikim ve bakış açısını dış dünyaya taşıyacak, özellikle Avrasya coğrafyasına yönelik bir Uluslararası İlahiyat Fakültesi kurulmasının önemli bir ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Bardakoğlu, böyle bir fakülte ile gençlerin Türk-İslam kültürünü ve ortak değerleri daha iyi öğrenmesiyle, bu coğrafyadaki ülke ve topluluklar arasında daha güçlü bağlar oluşturulmasının mümkün olacağını kaydetti.

Terör, dinimizi istismar ediyor

Terör örgütünün halkın din duygusunu istismar etmeye çalıştığına vurgu yapan Bardakoğlu, şunları kaydetti: "Başkanlığımızla ilgisi olmayan bazı kişilerin din kisvesi altında bölücü ve yıkıcı faaliyetlere destek vermesi, türlü zorluklara rağmen özverili biçimde din hizmeti yürüten görevlilerimizi rahatsız etmektedir."

zaman



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,088 µs