En Sıcak Konular

Öymen, Sav'ı savunayım derken...

31 Mayıs 2008 14:03 tsi
Önder Sav'ı savunmaya çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'den şaşırtan açıklama...

Bursa'da gazetecilere konuşan Öymen, Sav'ın sözlerini temcit pilavı gibi gündeme getirilmemesini isteyerek, "Sav'ı bu kadar yıl insanlar anlamadıysa bundan sonrada anlayamazlar. O bir devlet adamıdır. Herkes O'na saygı duysun." sözleriyle toplumu suçladı. Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed (SAS) için kullandığı kelimeler için de; "Habersizce yapılan bir şakanın resmini çekip tek bir siyasi partiyi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Öymen bugün Bursa'da bir gurup partiliyle gazetecilere konuştu. Önce resmi belgeye rağmen dinleme ısrarını sürdüren Öymen, "Sav'la ilgili iddialar ortaya atılıyor; ama Erdoğan Teziç, İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye bastı" diyerek 'oda dinlenmiştir' iddiasını sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Sekreter Önder Sav'ın eski Bolu Valisi Ali Serindağ'la yaptığı konuşmanın açık bırakılan telefondan kaynaklandığına dair Türk Telekom'un belgesini yeterli bulmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Sav'la ilgili iddialar ortaya atılıyor; ama Erdoğan Teziç, İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye bastı" diyerek 'oda dinlenmiştir' iddiasını sürdürdü.

Önder Sav'ın 'dinlendi' iddialarının ardından Türk Telekom tarafından yayınlanan belgede 44 dakika telefonun açık bırakıldığının belirlendiğini hatırlatan gazetecilere cevap veren Öymen, belgeye rağmen Sav'ın dinlendiğini savundu.

Öymen; "Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine, sözümüzü dinlesin, esnafın sözünü dinlesin. Vatandaş perişan, maalesef Türkiye'de yaygın bir kanı var, usulsüz, yasa dışı telefon dinlemelere dahil. Önemli şahsiyetlerin telefonla yaptıkları görüşmelerin basında kelimesi kelimesi çıktığını gördük. Bunlar nasıl oluyor, herkes yanlışlıkla No'ya basacağına 'Yes'e mi basıyor. Böyle birşey olabilir mi? ABD'de Water Gate skandalında ne oldu. Görüşmeye dahil bantlar yayınlandı, Gate istifa etti, ancak 2 gazeteci konuyu araştırdı, gerçek ortaya çıktı. Kapalı telefonlar da dinlenebilir. Ben Nato'da görev yaptım. Bize dediler ki; 'önemli görüşmelerinizde telefonları odaya getirmeyin, isterseniz size bir gösteri yapalım'. Odada arkadaşlarla yaptığımız özel sohbetin dökümünü 5 dakika içerisinde getirdiler. Genel sekreterimizle ilgili böyle iddialar atılıyor, peki Erdoğan Teziç de mi yanlış düğmeye bastı. İlhan Selçuk da mı yanlış düğmeye basarak dinlendi. Diyorlar ki 'tesadüfen açık bırakıldı, dinledik' böyle bir şey olabilir mi? Belli ki Türkiye'de ciddi sorundur. 5 bin kişi telefon dinleme isişle sorumluymuş. Bunların dinlediği insanların hepsi terörist mi, casus mu? Başka ülkelerde bu soruna büyük duyarlılık gösteriliyor. Başbakanımız çıkıp bir gün dedi mi 'dinlemeler büyük tehlike, konunun üzerine eğileceğiz' hayır, demedi. Muhalefeti en ağır, en galiz şekilde eleştirdi. Özel konuşma basına kelime kelimesine yansımış, bunun ispatı olur mu?. Başbakan, ne zaman hükümeti zor durumda bırakacak, mahçup edecek bir durum olursa, çıkıp muhalefeti eleştiriyor. Diyor ki 'iyimser gündemi tahammüden değiştiriyorlar'. 'Tahammüden' kelimesi ülkemizde sadece cinayet işleyenler için kullanılır." diye konuştu.

SAV ŞAKA YAPMIŞ

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının dinlendiğini, bundan büyük üzüntü duyduğunu anlatan onur Öymen, özel hayatın ihlal edildiğini, telefonun kapalı olmasının dinlenmeye engel teşkil etmediğini vurguladı.

Bir gazetecinin AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oy aldığını hatırlatması üzerine "AKP 16 milyon 500 bin kişinin oyunu aldı. Peki Devlet İstatistik Ensititüsü oy sayısını açıkladı; 48 milyon. Peki yüzde kaçı oluyor." dedi.

Onur Öymen'in, bir gazetecinin Genel Sekreter Önder Sav'ın Hz. Muhammed (SAV) için sarfettiği sözlerini hatırlatan bir gazeteciye ise; "Bu gibi konuları temcit pilavı gibi her gün gündeme getirerek, esas konulardan, halkın gündemini uzaklaştırmamak lazım. Sav, inancına, dinine, laiklik düşüncesine ne kadar bağlı olduğunu bu kadar yıldır insanlar anlamadıysa bundan sonra da anlayamazlar. O bir devlet adamıdır, herkesin O'na saygı duyması lazım" demesi dikkat çekti. Gazetecilerle sohbet toplantısının ardından Tuz Pazarı'nda esnafları ziyaret eden Onur Öymen, işlerin yokluğundan yakınan esnaflara 'gel bizim partimize üye ol' teklifinde bulundu.

cihan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs