En Sıcak Konular

Vakit CHP'ye dava açacak

31 Mayıs 2008 13:52 tsi
Anadolu'da Vakit gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarıyla ilgili olarak, ''Telekom'dan çıkan belge var. Bunun üzerine söylenecek birşey yok. CHP'ye dava açmayı düşünüyoruz'' dedi.

Arseven, Plaza Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasındaki görüşmenin içeriğinin tartışılması gerektiğini, ancak CHP'nin olayın esasını bastırmak istediğini savundu.

"Dinleme olayıyla ilgili olarak araştırma yapılmadan çeşitli değerlendirmeler yapıldığını ve iddialar ortaya atıldığını" anımsatan Arseven, "Türk Telekom'dan çıkan belge var. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok. Baykal, konuyu önce incelemeli ve araştırmalıydı. Peşinden giden, kendisine yakın insanları sıkıntıya düşürmezdi. Kaynağım CHP'li Önder Sav. Bu iş çok açık bir şekilde ortaya çıktı" diye konuştu.

Arseven, "görüşmenin dinlenilmesinin meslek etiği açısından nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kameraya alınmış görüntülerinin yayımlanmasından imtina edilmediğini söyledi.
 
Arseven, "Eşitlikçi olalım. Sadece Vakit'i sorgulatmam. Bu haksızlığı yaptırtmam. Sadece Vakit'i kimse sorgulayamaz" dedi.

"Sav'ın görüştüğü kişinin eski Bolu Valisi Serindağ olduğunu, nasıl tespit ettiklerinin" sorulması üzerine de Arseven, konuşmanın içeriğinden bunun anlaşıldığını, ayrıca Serindağ ile iki kez görüşerek bunu teyit ettiklerini söyledi.

Serdar Arseven, "CHP'nin Vakit gazetesine çok ağır suçlamalarda bulunduğunu, Vakit'i birilerinin taşeronu olarak göstermek istediğini" savunarak, CHP'ye dava açmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
 
Sav iddiaları reddediyor

CHP Genel Sekreteri Sav ise, o gün Vakit gazetesi ile herhangi bir görüşmesi olmadığını CNN TÜRK'e aptığı açıklamada dile getirmişti: "Ne Vakit gazetesinin Ankara temsilcisiyle ne de muhabiriyle hiçbir şekilde telefon görüşmem olmadı. Ayrıca, 'telefonun tuşuna yanlış bastı', 'valinin konuşmasını dinledik'... Bunlar abuk sabuk şeyler."
 
Önder Sav, Vakit gazetesinin Telekom'dan aldığı belge basına yansıdıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu, 23 Mayıs'ta saat 09:30 ile 11:00 arasında cep telefonundan yaptığı görüşmelerin dökümünü istedi.

cnnturk



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,734 µs