En Sıcak Konular

Remzi Gür konuştu

31 Mayıs 2008 12:42 tsi
Köşk seçimleri sırasında CHP'li Yıldırım'a "Meclis'e girmesi için rüşvet verdiği" yönünde mahkeme kararı çıkan Remzi Gür ilk ve son kez konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a "rüşvet vermeye teşebbüs ettiği" iddiasıyla yargılandığı davadan 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen iş adamı Remzi Gür, ortada çok ağır bir adli hata olduğunu savunarak, alınan kararın bozulması için gerekli başvurunun yapıldığını bildirdi.

Remzi Gür, yaptığı yazılı açıklamada, "itiraz ve temyiz süreci başlamış olan karara ilişkin olarak medyada yer alan spekülasyonlar nedeniyle, Türk kamuoyunun doğru bilgilendirmenin zorunlu hale geldiğini" belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, eski CHP Kastamonu milletvekili olan Mehmet Yıldırım'ı 26 Mayıs 2007 tarihinde arayarak yapılacak oturuma katılıp katılmayacağını sorduğu bilgisinin doğru olduğunu ifade etti.

Gür, Kastamonu ili seçmeni olarak böyle bir konuşma yapmasının yasalara aykırı bir durum teşkil etmediğinin ortada olduğunu savundu.

Konuşma sonrasında, kendisinin ilgili milletvekiline oturuma katılması karşılığında menfaat önerdiği şeklinde iddiaların, Yıldırım ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı tarafından basına yansıtıldığını ve ardından 28 Mayıs 2007 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını hatırlatan Gür, şu görüşleri dile getirdi:

"Açılan davada, iddia ile olarak telefon konuşma kaydı, ses veya görüntü kaydı gibi hiçbir sübut delil bulunmamasına, konuşmaya şahit olan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Sayın Salih Kapusuz'un lehime tanıklığına, konuşma sırasında Mehmet Yıldırım ile aynı ortamda bulunan danışmanının 'duymadım' şeklindeki ifadesine karşın, yüce Türk mahkemesinin kararı, basına yansıdığı şekilde tecelli etmiştir.

Türk hukuk tarihinde adliyeye intikal etmiş hiçbir rüşvet iddia ve davasında, soyut iddiadan başka hiçbir sübut delili olmadığı halde, salt iddiaya itibar olunarak bu şekilde bir karar oluşturulduğunu şahsen bilmiyor, hatırlamıyorum. Hukukçularımın da kanaat ve düşüncesi bu yöndedir. Dolayısıyla ortada çok ağır bir adli hata olduğunu düşündüğümüzden, alınan kararın bozulması için gerekli başvuru yapılmış durumdadır. İtiraz mercisince tüm delillerin temini ve dikkatli incelenmesi sonucunda adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır.

Kamuoyunun bilmesini istediğim husus şudur ki, ben adı geçen milletvekiline kesinlikle rüşvet teklif etmedim. Ama ne yazık ki yüce Türk adaleti bana ve benden böyle bir söz veya teklif duymadıklarını
ifade eden üç tanığa itibar etmemiş, bir milletvekilinin 22 Temmuz 2007 seçimlerini kazanamaması üzerine ortaya attığı bir iddiaya ve ondan naklen aktaran bir tanığın soyut beyanına itibar ederek ve takdirini bu yönde kullanarak medyaya intikal eden kararını vermiştir."

Remzi Gür, adalete saygısının ve bütün bu olumsuzluklara rağmen adaletin tecelli edeceğine inancının tam olduğunu belirterek, itiraz ve temyiz süreci tamamlanıncaya kadar başka bir açıklama yapmayacağını bildirdi.

samanyoluhaber




Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs