En Sıcak Konular

Malatya katliamında Ergenekon bağı

31 Mayıs 2008 11:46 tsi
Malatya katliamında Ergenekon bağı Malatya’da misyonerlere yönelik katliamda Ergenekon bağlantısı bulundu. Azmettirici Bülent Aral’ın ajandasında Veli Küçük’ten Zekeriya Öztürk’e kadar pek çok isim ve kayıt yer alıyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlere ilişkin ek soruşturma başlattı.

Savcılık, davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın'a talimat verdiği ileri sürülen, ancak delil yetersizliği nedeniyle hakkında takipsizlik kararı verilen Varol Bülent Aral hakkında soruşturmayı yeniden açtı. Soruşturmanın yeniden açılmasına neden olan ise Malatya Otogar'ında bulunan 'Ergenekon Ajandası'nın içinde yer alan bilgiler oldu.

10 BİN YTL PARA VERDİLER

Cinayetin önce kendisine verildiğini öne süren Metin Doğan savcılıkta verdiği ifadesinde, “Bu işi yapmam karşılığında 300 bin dolar vereceklerini söylediler. Bu iş için de 2 kişi bana yardım edecekti. Yayınevin gece kapalı olduğu için eylemi gündüz yapmam gerektiğini söylediler. İçeri tabancayla girecektim. Yakalanırsam 'Devlet biziz, seni 2 sene içinde çıkarırız' dediler.Bana 10 bin YTL verdiler" dedi. Hilvan Cezaevinde bulunan Ercan Gelni aynı soruşturma kapsamında verdiği ifadede, Hizbullah militanı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Varol Bülent Aral ile aynı cezaevinde kaldığını, baskınından bir hafta önce Emre Günaydın'ın Aral'ı cezaevinde ziyaret ettiğini öne sürdü. Aral'ın cinayeti kendisinin işleyeceğini, ancak cezaevinde girdiğinde bu görevin Günaydın'a verildiğini söylediğini ifade eden Gelni, bu bilgiyi olay meydana gelmeden önce cezaevi idaresi aracılığıyla ilgili birimlere bildirdiğini söyledi.

Sanık olarak ifade veren Aral ise Ercan Gelni'nin iddialarını yalanladı. Aral, otogarda bulunan ve içinde "Ergenekon" yazılı notların olduğu ajandanın kendisine ait olduğunu belirterek, "Ergenekon olayı ile ilgili notlar kurguya dayalıdır. Yazacağım kitabın konularının müsvettesidir" dedi.

iDDiANAMEDE NELER VAR?

Malatya'da Hıristiyanlıkla ilgili yayınlar yapan 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayeti iddianamesinde, 5'i tutuklu 7 şüpheli, "Silahlı terör örgütü kurmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, işyeri dokunulmazlığını bozmak ve silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan dava açılmıştı. Tutuklu 5 sanık hakkında 3 kez müebbet hapis cezası istenmişti. Tutuksuz 2 sanık hakkında da çeşitli cezalar talep edilmişti. Ayrıca olayda zanlıları yönlendirdiği iddia edilen Aral'ın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığı ifade edilmişti.

ESRARENGiZ ERGENEKON AJANDASI

Malatya Otogarı'nın yemekhanesinde 30 Ocak 2008 tarihinde siyah bir ajanda bulunmuştu. Ajandanın içinde internet çıktıları da bulunuyordu. Yapılan incelemede ajandanın Varol Bülent Aral'a ait olduğu belirlenmişti. Ajandada, Kemal Kerinçsiz'in telefon numaraları da bulunmuştu. Yine Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Zekeriya Öztürk'ün de ismi ajandada yer alıyordu. Ajandanın içinden çıkan kağıtlarda ise Ergenekon örgütlenmesine ilişkin bazı bilgiler bulunuyordu. Cezaevinden yazdığı mektuplar karşılaştırıldığında Varol'un el yazısı olduğu tespit edilen bu kağıtlarda, çok sayıda isim de yer alıyordu.

Ergenekon'un emirleri şahıstan değil direk ‘Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nden aldığı yazılan kağıtlarda, Veli Küçük'ün ismi ve "Yeni görevi askeri kanat" ifadesi yer almıştı. Askeri kanatın açılımı olarak da "Binlerce uzman çavuş milis eğitmektedir" ifadesine yer verilmişti. Kerinçsiz'in bürosuna ait olduğu belirlenen üç adet telefon numarasının yanı sıra bazı gazete ve televizyonların da telefon numaraları yer alıyordu.

Bugün



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs