En Sıcak Konular

Yüksek Yargıçlar Alevileri tavlıyor

31 Mayıs 2008 11:00 tsi
Yüksek Yargıçlar Alevileri tavlıyor AKP ile siyasi tartışmalara girerek dindar toplumla arasına mesafe koyan Yargı üyeleri, "laik" dedikleri Alevilerle yakınlaşmanın peşinde. Yüksek Yargı'nın en önemli isimleri Hacıbektaş'a gittiler, dua ettiler, kutsal su içtiler, semah izlediler...

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Her yıl ağustos ayında Alevilerin bir araya geldiği ilçe, bu kez yüksek yargı mensuplarını ağırladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin bulunduğu heyet 3 gün sürecek Orta Anadolu gezisini Hacıbektaş'tan başlattı. Eşleriyle birlikte gelen yargı mensupları, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni ziyaret edip dua etti. Heyet, Aleviliğin önemli ritüellerinden biri olan semah gösterisini de izledi. YSK Başkanı Aydın ve bazı üyeler, suyunun kutsal olduğu kabul edilen Aslanlı Çeşme'den su içti. Geziye katılacağı açıklanan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise bir düğüne katılacağı gerekçesiyle dün Ankara'da kaldı. Gerçeker ve eşinin programa bugün dahil olacağı belirtildi.

YSK Başkanı Aydın ve beraberindeki heyet, Hacıbektaş ilçesinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Recep Cansu tarafından karşılandı. Yüksek yargı üyeleri ilk ziyaretini Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi ile türbesine yaptı. Müze Müdürü Yusuf Bulut, mekanlardaki tarihî eserler hakkında bilgi verdi. Bazı üyeler, eşleriyle birlikte türbe içerisinde dua etti. Ziyaretçiler Hacı Bektaş-ı Veli'nin çile çektiği söylenen 'Çilehane'ye de ilgi gösterdi. YSK Başkanı Aydın, Çilehane'ye girerek fotoğraf çektirdi. Heyet üyeleri Hacı Bektaş Kültür Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı semah ekibinin gösterisini izledi. Semah gösterisini alkışlayan heyet, daha sonra Kültür Merkezi'nde bulunan şark köşesinde bir süre dinlendi. Yargı mensupları, Aleviler tarafından günahlardan arınma yeri olarak kabul edilen Deliklitaş'ı da gezdi.

YSK Başkanı Aydın, Kültür Merkezi'nde gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Gülşehir ilçesinde doğduğunu anlatan Aydın, Kırşehir'de 7 yıl görev yaptığını ve bölgeyi iyi bildiğini söyledi. Hacıbektaş'a da 5'inci kez geldiğini bildirdi. Gezi programına daha çok katılım olmasının planlandığını; ancak bazı yargı mensuplarının mazeretleri sebebiyle katılamadıklarını belirtti. Aydın, gazetecilerin soruları üzerine, gezinin çok önceden planlandığını, özellikle cuma gününe denk getirilmediğini aktardı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına ise özel bir gezide olduklarını söyleyerek cevap vermedi.

Yargı heyeti, öğleden sonra Gülşehir ilçesine geçti. Kapadokya'daki Dedeman Oteli'nde konaklayan heyet, akşam da Türk Gecesi isimli eğlence programına katıldı.

Yüksek yargı üyeleri bugün Kaymaklı yeraltı şehri, Üçhisar ve Ortahisar bölgeleri ile Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezecek. Yargıçlar, yarın, Avanos, Paşabağları ve Dervent Vadisi'ni ziyaret ettikten sonra Kapadokya'dan ayrılacak.

Geziye katılan yüksek yargı mensupları şöyle: YSK Başkanı Muammer Aydın, Yargıtay üyeleri Necdet Gürbüztürk, Orhan Özgürel, Necati Söz, Ali Em, Hüseyin Eken, Mehmet Kılıç, Kırdar Özsoylu, Sedir Bozkurt, Bahadır Doğusoy, Şükrü Türktemel ve Ahmet Özgen. HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ile HSYK üyesi Musa Tekin, gezinin Hacıbektaş ayağına katılmadı.

aktifhaber.com



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs