En Sıcak Konular

Diyanet: 'Flört zina değil'

31 Mayıs 2008 10:47 tsi
Diyanet İşleri Başkanlığı, yıllardır sürüp giden tartışmaya son verecek bir açıklama yaptı. Başkan Ali Bardakoğlu, flörtün zina olmadığını açıkladı ve "Eski yorumlar din" değil" dedi.

Yazıcıoğlu, Diyanet'in web sayfasındaki bilgilerin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Bardakoğlu da “Diyanet yayınları fetva olarak görülmemeli” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Diyanetten Sorumlu devlet bakanı Sait Yazıcıoğlu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan 'flört'le ilgili açıklamalar yaptı. Diyanet'in web sitesinde flörtün zina sayılmasıyla ilgili sorulara yanıt veren Bardakoğlu ve Yazıcıoğlu, flörtün zina ile eş değer görülemeyeceğini söylediler. Bardakoğlu, Diyanet yayınlarının fetva olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yaparken bakan Yazıcıoğlu da Diyanet'in web sayfasındaki bilgilerin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

DİYANET YAYINI FETVA DEĞİL

Diyanet yayınlarının fetva olarak kabul edilmemesini isteyen Bardakoğlu Bardakoğlu, İslam dininin evlenme öncesi tarafların görüşmesini ve konuşmasını teşvik ettiğini söyledi. Bardakoğlu, “Hiç kimse evli olmayanların İslam'ın koyduğu yasaklara aykırı olarak bir arada olmasını zina ile eşit görme hakkına sahip değildir. Elbette zina değildir” dedi.

ESKİ YORUMLAR DİN DEĞİLDİR

Devlet Bakanı Yazıcıoğlu da aynı tartışmayla ilgili “Asırlarca önce yapılan yorumlar din değildir, görüştür, düşüncedir. Bunu din olarak algıladığınız zaman, alıp bugüne getirirsiniz, gülünç ve zor durumlarla karşılaşırsınız" dedi. Dini yorumların zamana ve şartlara göre değişebileceğini vurgulayan Bakan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu yapmakta bazen sıkıntı çekiyoruz. Bunun yerine asırlarca öncesinin görüşlerine bir projeksiyon tutuyoruz. Onları günümüze aktarıyoruz, o zaman da bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz, günümüzün realitesine de uymuyor."

Diyanet'in zina yorumu

Bazı gazetelerin haberlerine konu olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın web sitesindeki yazılarda flörtle zina eşdeğer görülüyordu. Web sitesindeki cinsel hayat ve yasaklarla ilgili yazıda şu ifadeler kullanılmıştı: "Bir hadiste Hz. Peygamber dil, ağız, el, ayak, göz gibi organların zinasından söz ederek zinaya zemin hazırlayıcı her türlü gayrimeşru ilişkinin, flört ve beraberliğin de bu nevi zina olduğunu belirtmiş, bunlardan da sakındırmıştır. Çünkü iffet ve namus bir bütün olup, o ancak onu lekeleyecek her türlü kötülük ve yanlışlıktan uzak kalınarak korunabilir."

Time Türk
 



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs