En Sıcak Konular

Erdoğan'dan gaza zam açıklaması

31 Mayıs 2008 10:43 tsi
Başbakan Erdoğan elekrik ve doğalgaza yapılacak zam konusuna açıklık getirdi. "Artık son reddeye geldik" diyen Erdoğan, hükümetin enerjideki zam planlarını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 63. Genel Kurulu'nda konuştu. Başbakan Erdoğan, Haziran'dan itibaren dogalgaza zam yapılacağını açıkladı. Erdoğan, elektriğe de zam sinyali verdi.

"İlk göreve geldiğimizden beri bu ülkede neler değişti? Türkiye 24 çeyrektir büyüyor. Bu tarihte bir ilktir. Bu son derece umut dağıtan büyüme. Ekonomiyi iyileştirme çanalarından asla taviz vermeyeceğiz. Göreve geldiğimizde dünyanın 26. büyük ekonomisiydik. Şimdi 17. sıradayız. Göreve geldiğimizde petrolün varili 26 dolardı. şimdi 138 dolardı. Buna rağmen petrolle ilgili bir sıkıntı çıktı mı? Akaryakıt kuyrukları var mı? Petrolün Türkiye'deki etkisini yok saymak isteyenler var. Bu aradaki farkı millet olarak hep beraber karşılamamız lazım. Yoksa bu yatırımlar biter. İşçinin memurun maaşı ödenemez hale gelir. Bütün her yatırımı isteyeceksen bazı şeylere katlanmak lazım.

Dün akşam yine bir televizyon kanalı hükümet yine mazota zam yaptı diyor. Ayıp. Bunu biz değil bu işin borsası yapıyor. Bunda bizim etkisi olamaz. Bunu sadece hükümetle derdi olan bir grubun karalamasıdır.

Elektiriğe zam yapılacak deniyor. Evet yapmak durumundayız. 1 Haziran'dan itibaren doğalgaza zam yapmak durumundayız. Artık son reddeye geldik. Cari açık cari açık diyorsan bunun çözümü için düşünülen çareyi engelleme..

Küresel sermaye Türkiye'deki yatırımlarını askıya almış durumda... Popülist yaklaşımlarda asla olmadık. 2009 yılındaki seçimlerde de asla bu yaklaşımda olmayacağız. Popülist yaklaşımda olsaydık Türkiye'ye yük getiren 1100 belediyeyi kapatırmıydık. Üstelik bunların yarısı AK Parti'nin olmasına rağmen. Birilerini memnun etmek için belediye kurulmaz. Sadece yanına bir avaneyi yanına çekmek için belediye kurulmaz.

Canım canıım Antalya sahilleri işgal eden o otellerin hiç birinin altyapısı kanalizasyon sistemi arıtması yoktu. Sonra yüzecek yer bulamıyorsun. Kolibasili her yeri işgal etmişti. Biz bütün bunları değiştirdik."

haber7

 



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs