En Sıcak Konular

Yeni Şafak'ta 'hayasız' bir yazı

31 Mayıs 2008 10:32 tsi
Yeni Şafak'ta 'hayasız' bir yazı "İzansız.. İftiracı.. İnsafsız.. Vicdansız.. Hayâsız… Kimmiş bu "nezih" sıfatların sahibi? Dışişleri Bakanı Ali Babacan'mış.. Peki bu sıfatları Babacan'a “yapıştıran” kimmiş? Cevap: Hürriyet'in doğrucu, insaflı, vicdanlı, izan ve h

Fikri Akyüz/Yeni Şafak

Yeni Şafak'ta 'hayasız' bir yazı!

İzansız.. İftiracı.. İnsafsız.. Vicdansız.. Hayâsız… Kimmiş bu “nezih” sıfatların sahibi? Dışişleri Bakanı Ali Babacan'mış..

Peki bu sıfatları Babacan'a “yapıştıran” kimmiş? Cevap: Hürriyet'in doğrucu, insaflı, vicdanlı, izan ve hayâ sahibi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök.. (Hürriyet, 30.05.2008)

(Sayın editör, “hayâ”daki şapkayı lütfen kaldırmayın; yoksa ispatlamaya falan kalkışır.. Sonra da kalkıp “içişlerimize karışıyorlar” der!)

Evet bu sıfatları “hak etmek” için Babacan ne yapmış? Cevap: Avrupa Parlamentosu'ndaki toplantıda “Türkiye'de dini özgürlükler konusunda sıkıntılar var..” demiş..

İşte, Ak Parti kanadından gelen her cümleye perende attırmada muazzam bir maharet sergileyen bazıları bu konuda da vazifelerini ihmal etmediler.

Ali Babacan bu konuşmayı hangi atmosferde yapmış, içini nasıl doldurmuş, durup dururken mi söylemiş yoksa bir soru üzerine mi deklere etmiş?

Bu sorular “usul” sorularıdır?

Bir diğer “içerik” sorusu ise şudur: Bu sözler yanlış mıdır, yanlış ise yanlış olan tarafı nedir?

Şimdi BİR: Ali Babacan bu tespiti durup dururken yapmamıştır. Bu sözleri, yabancı yetkililerin “Türkiye'de gayrimüslim azınlıkların özgürlük alanı geniş değil..” şeklindeki sözlerinin tek taraflılığına bir cevap olarak söylemiştir.

İKİ: Babacan'ın medyaya yansıyan sözlerinin devamı vardır ve devamında şu vardır:

“Türkiye'de azınlıkların özgürlük sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ancak Türkiye'de azınlık olmayan vatandaşlarımızın da özellikle dini haklar bakımından bazı sorunları vardır. Biz hükümet olarak laikliği benimseyen bir hükümetiz. Ancak laikliğin nasıl uygulanacağı hususunda Türkiye'de bazı tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmalar umuyoruz ki sağlıklı bir netice verir ve böylece azınlıklar dahil tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanı genişlemiş olur..”

ÜÇ: Bir dışişleri bakanı üyesi olduğumuz bir kuruluşun önünde böyle bir tespitte bulunma hakkına sahiptir. Ve konuşulan konu da, Babacan'ın ayakkabısının bağcığı değil Türkiye'nin AB adaylığıdır. Ve bırakınız AB'ye müracaatı, Hırt Hırdavat fabrikasına girerken dahi bazı sorulardan kaçmak değil o sorulara cevap verme yükümlülüğü vardır.

Evet işin “aslı” budur ve işin “esas” kısmı da şudur:

Türkiye'de, evet “bal gibi” bir dini özgürlük sorunu vardır. Bu soruna “sirke” yutmuş gibi bir suratla “Yok öyle bir şey..” demek çok “acı” bir durumdur.

Doğru, imam hatip liselerimiz var; var ama 200 sorunun 180 tanesini doğru cevaplayan bir imam hatipli yerine 100 tane doğru cevaplayan bir düz liseliyi üniversiteye yerleştirmiyor muyuz?

Bunun sebebi nedir? Cevap verin ama utanmadan cevap verin, bunun sebebi nedir? Daha fazla din eğitimi alanlar zinhar avukat, doktor, öğretmen olmasınlar diye değil mi?

Ya da dünyanın en iğrenç yasaklarından biri olan başörtüsü yasağının mevcudiyetinin sebebi nedir? Bu özgürlüğü savunmanın dahi parti kapatma sebebi teşkil ettiği bir tane devlet gösterin ben buradan kendimi “izansız.. iftiracı.. insafsız.. vicdansız ve hayâsız” ilan edeceğim!

Efendim Türkiye'de İran'dan daha fazla cami varmış ve Türkiye'de insanlar İran'dan daha fazla özgürmüş..

Sokaklarda başının teli göründüğü için zabıtalarca dövülmenin normal karşılandığı bir İran'ı bana niye örnek gösteriyorsunuz da Hıristiyan bir ülke olup da tüm inanç sahiplerinin tam manasıyla özgürce yaşandığı bir İngiltere'yi örnek göstermiyorsunuz?

Bu arada, Ali Babacan sanki “Türkiye'de alabildiğine acayip faşist bir yönetim var, biz her şeye müstahakız” mı dedi de lince tabi tutuyorsunuz?

Hele hele çıkıp “Türkiye'de onbinlerce cami, yüzlerce imam hatip lisesi, onbinlerce imam, milyonlarca hacca giden, milyonlarca kelime-i şahadet getiren var..” demek, şaklabanlıktan başka bir şey değildir.

Örneğin Babacan böyle değil de misal “Türkiye'de eğitim, adalet ve asayiş sorunları” var, bunları çözmek için çok çaba sarf ediyoruz.” demiş olsaydı bizim bazı “zeka küpü” yazarlarımız şöyle mi cevap verecekti?

“Efendim Türkiye'de eğitim, adalet ve asayiş sorunları yoktur.. Çünkü Türkiye'de obinlerce okul ve karakol var, yüzlerce adliye var, milyonlarca 'Hakim bey ben şikayetçiyim' diyen var”

Vallahi doğru; ülkemizde sağlık sorunu da yoktur!

Çünkü binlerce hastanemiz var ve kelime-i şahadet getiren milyonlarca insanımız olduğu gibi hastanelerde yüzbinlerce 'la havle' çekenimiz de var!

Yenişafak/cafesiyaset



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs