Umutlu olun, demokrasi geliyor! | " /> Umutlu olun, demokrasi geliyor! | "/>

En Sıcak Konular

Umutlu olun, demokrasi geliyor!

31 Mayıs 2008 09:55 tsi
Umutlu olun, demokrasi geliyor! Erol Katırcıoğlu'nun bugünkü yazısı, bütün bu hengame içerisinde umuda çağırıyor bizi: "Bütün bu mahkemeleşmeler, bütün bu kapatma-kapatmama senaryoları, bütün bu beni dinledin, dinlemedimler, bütün bu patırtılar, bu gürültüler demokrasinin habercisi"

Erol Katırcıoğlu/Radikal

‘Yeni’nin ayak sesleri

‘Yeni’yi ‘eski’nin içinden de görmek mümkün. Kurşunkalem uçları gibi çıkıyorlar ortaya. Görmezseniz de onlar bir yolunu bulup hissettiriyorlar varlıklarını. Tıpkı Kürt sorunu gibi. İsterseniz ağzınıza almayın ‘Kürt’ kelimesini. İsterseniz ‘Paraları dökerim, sorunu da çözerim!’ demiş olun. Fark etmiyor. Farketmeyecek. Kürtlerin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olmalarını engelleyen her şey kalkacak yakında. Ya da ‘başörtüsü’ meselesini alın. İsterseniz başörtüsü taktığından dolayı bazı gençlerimizi okullara almamaya devam edin. İsterseniz kamu alanı benim dediğim yerlerden geçer, ‘Başörtülüler dışarı!’ demekte ısrar edin. Fark etmiyor. Fark etmeyecek. Yakında başörtülülerle başörtüsüzleri ayıramayacaksınız bile, göreceksiniz.
Göreceksiniz.
İsterseniz ‘Piyasaların önlerini açıyoruz!’ sloganıyla dere tepe dolaşıp ne kadar da ‘serbestçi’ olduğunuzu cümle âleme göstermeye devam edin. İsterseniz ısrarla piyasaların önünü açmaya yönelik ona buna teşvikler vermeye de. Ama olmayacak. Amerika’daki ‘Mortgage’ krizinin bir dönemin sonuna işaret ettiği gerçeğini görmezden gelemeyeceksiniz. Eninde sonunda serbest piyasanın ‘kamu’ yani ‘toplum’ tarafından ‘düzenlenmesi’ konusunda konuşur bulacaksınız kendinizi. Göreceksiniz.
Ya da yanınıza aldığınız bir iki işadamıyla cümle âleme ‘Biz burada sizler için ne evler, ne çarşılar, ne yollar yapacağız’ demekte devam edin. Kendinizi ikide bir televizyonlara atıp ne cevval, ne işbitirici olduğunuzu kanıtlama çabasına da. Ama fark etmeyecek. İnsanlar giderek daha yüksek sesle sormaya başlayacak ‘Bütün bunlar için bize sordunuz mu?’ diye. İsterseniz bugüne dek devlet kadrolarında, yaptıklarınızı vatana ve millete hizmet olarak yaptığınızı söyleyip yapmaya devam edin. İsterseniz yaptığınız işin zor ve yıpratıcı olduğundan dem vurup özel statülerinizin devamından yana ısrarlı da. Ama olmayacak. Her geçen gün ayrı bir sınıf olduğunuz gerçeği üzerine sessiz de olsa insanların konuşmakta olduğunu duyup göreceksiniz.
Bütün bunlar ne anlama mı geliyor? Bütün bunlar ‘bahar’ gibi ‘demokrasinin’ de bu memlekete gelmekte olduğu anlamına geliyor. Belki yalnızca ‘tomurcuklarını’ görebiliyoruz şimdilik. Ama gelmekte olduğu kesin. Bütün bu mahkemeleşmeler, bütün bu kapatma-kapatmama senaryoları, bütün bu beni dinledin, dinlemedimler, bütün bu patırtılar, bu gürültüler bu değişimin ayak seslerinden başka nedir ki? Kesin dediysem kendiliğinden olacak bir şeyden de söz etmiyorum tabii ki. Ama demokrasi bu ülkede de uğruna bir çaba çıkarılacak kadar anlamlı bir kavram olmaya başladı artık. Yazımı böyle anlamlı çabalardan biri olduğuna inandığım Barış Meclisi’nin 1 Haziran Pazar günü Kadıköy meydanında, saat 12’de düzenlediği mitinge katılma davetiyle bitireceğim. Yeter artık barış istiyorum diyen, yeter artık bu işten sıkıldık diyen. Yeter artık daha fazla gerginlik, daha fazla gözyaşı daha fazla insan kaybı istemiyoruz diyen herkesin katılması ne hoş olur bu mitinge. Ben böyle diyorum. Onun için orada olacağım.
Kimbilir, biz ne kadar çok olursak acı da o kadar kısa.



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,678 µs