FLAŞ! Ergenekon savcısına tehdit | " /> FLAŞ! Ergenekon savcısına tehdit | "/>

En Sıcak Konular

FLAŞ! Ergenekon savcısına tehdit

31 Mayıs 2008 08:42 tsi
FLAŞ! Ergenekon savcısına tehdit Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz'ün tehdit edildiği öğrenildi. Tehdit telefonlarının kaynağı ise, hayli düşündürücü...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz'ün telefonda ölümle tehdit edilmesi üzerine soruşturma açtı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen araştırma sonucunda, Zekeriye Öz'ün ölümle tehdit edildiği saatlerde, savcılığın, "İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı" ile "İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu"ndan arandığı tespit edildi.

Her iki kuruluşa da resmi yazı yazıp aramaların hangi dahili hattan yapıldığı ve bu hattı kimlerin kullandığına dair bilgi istemeyi planlayan savcılık, uluslararası bir skandala meydan vermemek için Dışişleri Bakanlığı'na danışma kararı aldı. 23 ve 29 Ocak 2008'de İstanbul Savcılığı'nı arayan şahısların, "Veli Küçük'le uğraşmasın yoksa ölür" yönlü tehditler savurduğu iddia edildi.

23 Ocak'ta İstanbul Başsavcılığı'nın santralini arayan bir şahıs, savcı Öz ile görüşmek istediğini söyledi. Savcı Öz'ün telefonlarının bağlandığı zabıt katibesi Kerziban İpek'in yanıtladığı erkek şahıs, Öz'ün tehlikeli işlerle uğraştığını söyledi.

Savcının, AKP'nin yönlendirmesiyle, "Veli Küçük ve askeriyede çalışan çok değerli askeriye mensupları ile uğraştığını" belirterek, "Şemdinli olayındaki savcının sonu ne oldu biliyorsunuz. Aynı şeylerin başına gelmesini istiyor galiba" dedi. İpek'in kimliğini ve neden aradığını sorması üzerine arayan şahıs, "Ben askeriyede üst düzey mevkide çalışan biriyim, ismimin önemi yok" dedikten sonra, "daha önce bu tür soruşturmalar yapan savcıların başına gelenleri" anlattı ve "ölmüş" bir savcının ismini verdi.

Bu savcının "şu an mezarda olduğunu" ve "ölü olduğunu" tekrar tekrar vurgulayan kimliği belirsiz şahsın konuşması, katibe İpek'in telefonu kapatmasıyla son buldu. Daha sonra İpek'in anlattıkları, tutanakla kayıt altına alındı. Fakat konuşmada "mezardaki savcı" olarak nitelenen savcının ismi, katibe İpek'in konuşmadan sonra, heyecandan ismi unutması nedeniyle tutanağa yazılamadı.

TUTANAKLARA KAYDEDİLDİ

29 Ocak'da da savcılığı arayan kimliği belirsiz bir şahıs, savcı Zekeriya Öz'ün katibi ile görüşmek istediğini belirtti. Santral görevlisi Sezgin Ustabaş, telefonu zabıt katibinin dahili hattına aktardı. Ancak dahili hat açılmayınca Ustabaş telefona yeniden yanıt verdi.

Bu sırada telefonda konuşan kimliği belirsiz şahıs, Zekeriya Öz'ün ayağını denk alması gerektiğini, savcının bütün bilgilerinin kendilerinde olduğunu ve öldüreceklerini söyledi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan iki savcının da adını veren şahıs, "Öz'ün onlar gibi kesin yargılı davranmaması gerektiğini" vurgulayarak telefonu kapattı. İkinci tehdit telefonu da tutanakla kaydedildi.

Arayanların kimliği için araştırma istendi

TEHDİTLERİN ardından savcılık, arayanların kimliğini belirlemek için araştırma başlattı ve İstanbul Terörle Mücadele'den, tehditlerin geldiği saatlerde savcılık santralinin hangi telefon numaralarından arandığının belirlenmesini istedi. Aramalardan ilkinin, İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu'na ait bir telefondan, diğerinin Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kullandığı telefonlardan yapıldığı belirlendi.

Şemdinli savcısı ihraç edilmişti

HÂKKARİ'NİN Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde bir kitabevinde patlayan bomba ile çıkan olaylarla ilgili, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya bir iddianame hazırlamıştı. Hazırladığı iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da adını geçiren Ferhat Sarıkaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 1'e karşı 6 oyla meslekten ihraç edilmişti.

Zırhlı aracı dökülüyor

SAVCI Öz'e talebi üzerine 1992 model Ford Taunus zırhlı araç gönderildi. Sık sık arıza yaptığı, belirtilen aracın koltuklarının yırtık olduğu dışardan bile görülüyor.

haber7



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs