Babacan'ı eleştirmek aptallık! | " /> Babacan'ı eleştirmek aptallık! | "/>

En Sıcak Konular

Lagendijk: Babacan'ı eleştirmek aptallık!

30 Mayıs 2008 21:00 tsi
Lagendijk: Babacan'ı eleştirmek aptallık! ''Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dinî özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor.'' şeklindeki açıklaması nedeniyle bazı siyasetçi ve medya gruplarının yoğun eleştirilerinin hedefi olan Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, "Bu yüzden bakanı eleştirmek aptallık. Böyle bir sorunun mevcudiyetini inkar etmenin Türkiye'ye nasıl bir faydası olabilir?" dedi. 
 
Avrupa Parlamentosu'nun Almanya milletvekili Cem Özdemir ise bakanı 'Ülkeyi yurtdışına şikâyet etti.' eleştirileri için "Masal mı anlatacaktı? Bunları yapmayıp tersini yapsaydı saygısızlık olurdu.'' ifadelerini kulandı. Joost Lagendijk ve Cem Özdemir, iki yıl önce Hollandalı Hristiyan Demokrat Camiel Eurlings'in Türkiye Raporu'na Türkiye'deki başörtüsü sorununu verdikleri önergelerle sokmuşlardı. Böylece, başörtüsü sorunu ilk kez bir AB belgesine girmişti. Lagendijk ve Özdemir, Babacan'ın AP Dış İlişkiler Komitesi üyelerine yaptığı açıklamanın ardından bazı kesimlerin başlattığı tepki fırtınasına ilişkin şunları söyledi:

Joost Lagendijk: Ben oradaydım ve Babacan'ın söylediklerini dikkatli bir şekilde dinledim. Dışişleri Bakanı, Türkiye'deki dinî hürriyetlere ilişkin bir soruya cevap verirken, "Evet bu gruplarla ilgili sorunlarımız var; ama Türkiye'de Müslüman çoğunluğun da sorunları var." dedi. Bu yurtdışında Türkiye'yi şikâyet etmek değildir, bu bir soruya verilen cevaptır. Bu yüzden bakanı eleştirmek aptallıktır. Böyle bir sorunun mevcudiyetini inkar etmenin Türkiye'ye nasıl bir faydası olabilir?

İkinci olarak Türkiye'deki Müslüman çoğunluğun başörtüsü ile ilgili bir sorun yaşadığını bütün Avrupa ve Avrupa Parlamentosu biliyor. Sanıyorum bakan bu soruna işaret ediyordu. Ve bence bunu yapmaya da hakkı var. Zira mensubu olduğu parti zaten bu sorunu çözmeye çalışıyor. Dolayısıyla ben bakanın bunu gündeme getirmesine hiç şaşırmadım. Türkiye'de kopartılan gürültüyü anlamış değilim.

Hükümet başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmak istiyor. Ben bakanın sözlerini gayet makul buldum, sert filan değildi. Hitap ettiği Avrupalılar da Türkiye'de böyle bir sorunun olduğunu gayet iyi biliyor. Bakanın Dış İlişkiler Komitesi önünde "Türkiye'de böyle bir sorun yok" demesi aptalca olurdu, Türkiye'deki sorunları inkar etmek bakanın vazifesi değildir.
 
zaman



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs