CHP gündemi kundakladı!.. | " /> CHP gündemi kundakladı!.. | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: CHP gündemi kundakladı!..

30 Mayıs 2008 18:20 tsi
Erdoğan: CHP gündemi kundakladı!.. Erdoğan: Bilerek ve isteyerek ülkenin iyimser gündemini kundakladı. CHP ortalığı karıştırdı şimdi kaçmaya çalışıyor. Nereye giderlerse gitsinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar ortaya çıkaracağız...

CHP'nin telekulak iddiasıyla GAP eylem planını sabote etme yoluna girdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, ''CHP; planlayarak, isteyerek, bilerek, taammüden ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ateşe vermiştir'' dedi.

AK Parti MYK Toplantısı ardından, CHP'nin, 'dinleniyoruz' iddiaları hakkında konuşan Başbakan Erdoğan, hukuksuzluğa asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, yasadışı dinleme suçlarına cezaları kendileri döneminde ağırlaştırdıklarını hatırlattı.

''Ya bu iddiaları ispatlayacaklar ya da altında kalacaklar'' diyen Erdoğan, Vakit Gazetesi'nde çıkan haberin ardından CHP'nin 5 gün sonra suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, ''Acaba bu gazete 5 gün sonra mı okundu, acaba CHP neden hemen yargıya başvurmadı'' dedi.

CHP'nin olaydan 5 gün sonra suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, hükümet olarak Baykal'ın iddialarını hemen yargıya taşıdıklarını belirtti. CHP'nin gensoru başvurularına da değinen Erdoğan, ''CHP, gensorunun izzetiyle oynadı. Ya bu iddiaları ispatlayacaklar ya da altında kalacaklar. Biz hodri meydan dedik. CHP'den, Baykal'dan hala ses yok'' şeklinde konuştu. CHP'nin iddialarının peşini bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, ''Nereye kaçarlarsa kaçsınlar arkalarında olacağız. Hangi deliğe girerlerse girsinler bulacağız'' şeklinde konuştu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Elmadağ'da ''Hac ve Hz. Muhammed'' hakkında alaycı uslüpla sarfettiği konuşmaları da hatırlatan Erdoğan, ''Öncelikle CHP'nin Genel Sekreteri Önder Sav, yüzde 99'u müslüman olan bu ülkenin insanlarından özür dilemelidir. Ülke insanının dini duygularıyla alay eden Önder Sav ve CHP telaş içindedir. Bir yanlış davranışın üzerini başka bir yanlışla örtmeye çalışmak yerine ülke insanından özür dilenmelidir'' dedi.

Manevi değerleriyle Önder Sav'ın alay ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Sav'a şöyle seslendi: ''Bu iş avukatla değil sizin dilinizle, özür dilemenizle çözülür.''

CHP'nin, bu davranışıyla hala tek parti dönemi özlemi içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Belki de CHP hala tek parti döneminin özlemi içinde. Kendilerini hala 1940'lı yıllarda sanan CHP ve onun genel sekreteri Önder Sav, devletin valisini de il başkanı sanıyor. Ona göre davranıyor'' dedi.

Kendilerini sürekli olarak kadrolaşma iddialarıyla itham eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a seslenen Erdoğan, ''Eğer kadrolaşma olsaydı, CHP'de Sayın Sav'ın odasında oturan devletin Valisi'ni 5 yıl o görevde tutmazdık. Görevden alırdık'' diye konuştu.
 
Cihan



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs