CHP bu sefer peygamberi övdü | " /> CHP bu sefer peygamberi övdü | "/>

En Sıcak Konular

CHP bu sefer peygamberi övdü

30 Mayıs 2008 17:57 tsi
CHP bu sefer peygamberi övdü Sav'ın sözleriyle ilgili geri adım atmaktan kaçınan CHP çareyi HZ Muhammed'i övmekte buldu. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, peygamberimiz için 'O alemlerin efendisi, en büyük devrimcidir' dedi.

SAV'IN HAC İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın hac ile ilgili basına yansıyan sözlerine ilişkin sorusu üzerine, Sav'ın dini bütün bir partiliyle yaptığı sohbetin açıklama olarak yansıtıldığını söyledi.

Bunun bir açıklama olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, Sav'ın ne söylediğini iyi bilen bir insan olduğunu ifade etti.

Bir esprinin daha farklı bir kulvara çekilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu ülkede yaşayan bütün Müslümanlar kendi dinlerine, peygamberine, kutsal kitaplarına ve büyüklerine saygılıdır. Biz 4 kitaba ve bütün peygamberlere saygılı bir dini inanca sahibiz. Bunu kalkıp başka kulvarlara çekmek doğru bir anlayış değildir. Hazreti Muhammed çağının en büyük devrimcisidir, alemlerin efendisidir. Dolayısıyla çağının en büyük devrimcisi olan, milyarlarca insanı etkilemiş bir kişiye, sosyal demokrat gibi devrimci bir partinin farklı bakış açısıyla bakması mümkün değildir.''

DİNLENME İDDİLARI

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Eğer telefon görüşmelerinin yasa dışı yollarla dinlenmesi medyaya yansıyor, iktidar kanadı bunun karşısında sessiz kalıyorsa, o zaman birileri bu telefon görüşmelerine siyasal destek veriyor demektir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kütahya İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, herkesin telefon görüşmelerini yasa dışı yöntemlerle dinlemeyi insan haklarını ihlal olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

ABD'deki Watergate skandalını anımsatan Kılıçdaroğlu, karşı partinin telefonları dinlendi diye dönemin ABD Başkanının istifa etmek zorunda kaldığını anlattı.

CHP'nin telefonlarının dinlenmesinin kimseye yarar sağlamayacağını, ancak bunun demokrasi ve insan hakları açısından büyük bir suç olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yasa dışı dinlemelerin varlığına ilişkin açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Yasa dışı dinleme varsa ve iktidar partisi de bunu biliyorsa, iktidar partisi nasıl bunun üzerine gitmez'' diyerek, özel hayatın gizliliği ilkesinin bütün demokratik ülkelerde dikkatle korunduğuna işaret etti.

''SESSİZ KALMAK, SUÇU KABULLENMEKTİR''

Özel hayatın gizliliği ortadan kaldırılarak siyasal partilerin kendi iç çalışmalarının gizli yollarla dinlenmesinin doğru olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, gelecek günlerde TBMM'ye gensoru getirerek bu konuyu tartışmaya açacaklarını anlattı.

Olayın bir gazetede yayımlanmasının ardından ertesi gün Hükümetten hiçbir tepki gelmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, bunun kendilerinde ciddi soru işaretlerine neden olduğunu bildirdi.

AK Parti'nin ''Araştırma önergesi vereceğiz, buyurun gelin araştıralım'' şeklindeki öneride bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Eğer Hükümet ciddiyse yasa dışı telefon görüşmelerini kimin, devlet içinde çöreklenmiş hangi çetelerin yaptığını iki saat içinde bulur. Polisin içinde son derece duyarlı, yurtsever insanlar var. Aslında o insanlar bunları biliyorlar. Ancak bu yasa dışı dinlemeleri yapan insanlar iktidardan güç aldıkları için maalesef bu tür çeteleşme organizasyonu AK Parti'nin derin devleti olarak gittikçe bürokrasinin içinde kol budak sarıyor. Eğer telefon görüşmelerinin yasa dışı yollarla dinlenmesi medyaya yansıyor, iktidar kanadı bunun karşısında sessiz kalıyorsa, o zaman birileri bu telefon görüşmelerine siyasal destek veriyor demektir. Sessiz kalmak, suçu kabullenmektir.''

haber7.com



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs