En Sıcak Konular

'CHP Ticaret Meydanı'

30 Mayıs 2008 15:43 tsi
CHP 'Çanakkale Destanı'nı anlatacak etkinlikler için Bakırköy Özgürlük Meydanı'nı Büyükşehir'den ücretsiz kiraladı. Ancak meydana 'Aynalı Çarşı' yerine 50 stand kurup, tanesini 5 bin YTL'ye kiraya verdi.

CHP Çanakkale Destanı'nı anlatan 'Aynalı Çarşı' gösterisi için Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz olarak 'Bakırköy Özgürlük Meydanı'nı kiraladı. Ancak bir süre sonra meydanı fuar alanına çevirip, kurduğu standları 5 bin YTL'den sattı.

BELEDİYE ÜCRETSİZ VERDİ

CHP İstanbul İl Teşkilatı, 20 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda, 6 Mayıs-10 Haziran arasında, 1915 Çanakkale Destanı'nı üç boyutlu anlatan 'Çanakkale Çadırı' ve 'Aynalı Çarşı' standları kurmak amacıyla izin istedi. İzin yazısında Çankkale'ye özgü ürünlerin tanıtılacağı 'Aynalı Çarşı' adı altında standlar kurulacağı belirtildi. Büyükşehir ise meydanı ücretsiz olarak CHP'ye tahsis etti.

250 BİN YTL'YE KİRALADILAR

CHP ise meydanda, bir fuarcılık firmasıyla anlaşarak ticaret yapmaya başladı. İl Başkanlığı'nın anlaştığı firma, meydana kurulan 50 adet standı, tanesi 5 bin YTL'den, 15 günlüğüne satıcılara kiraladı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, firmayla sadece Çanakkale gösterimiyle sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirterek, “Firma gösteri yapılacak çadırı kuracaktı. Standları da o firma kiraya vermiş. Bizim hiçbir ilgimiz yok” diyerek kendini savundu.

CHP'Lİ BAŞKAN ŞİKAYETÇİ

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise partisi CHP'nin meydanı panayır alanına çevirmesine tepki gösterdi. Ergezen önceki akşam panayır alanındaki bir etkinlikte “Meydanın kullanım alanı Büyükşehir'in, izni belediye verdi, ama ben belediye başkanı olarak sizlerden özür diliyorum' dedi.


Panayırda bir tek Çanakkale malı yok

'Çanakkale Destanı'nı anlatan temaların sergileneceği' belirtilmesine rağmen, standlarda, kozmetikten Çin malı takılara, peruktan spor ayakkabılara kadar her türlü ürünün satışı yapılıyor. Kütahyalı porselen tabak satıcısı Ali Yalçınkaya, “5 bin YTL kira ödedim. İş de yapamıyorum. Bu gidişle zarar ederek geri döneceğim galiba” dedi. Çin'den getirdiği ürünleri satan kadın satıcılar ise 6 bin YTL kira verdiklerini söylediler. İki stand kiralayan halı satıcısı Mithat Özkaya ise satışlardan memnun.

'İzni biz almadık' dedi sıkışınca Büyükşehir'i suçladı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, önce meydan için Büyükşehir'den kendilerinin izin almadığını savundu. İzni sponsor firmanın aldığını ileri süren Tekin, izin belgesi hatırlatılınca “Bir organizasyon firmasıyla anlaştık. İzni biz aldık ama bu standların kurulmasına Büyükşehir Belediyesi izin vermesin. Bu malın sahibi Büyükşehir'dir. Bu standlar bizi ilgilendirmez” diyerek geri adım attı. Tekin, “Çanakkale Destanı'nın kullanılarak buraların kiralanmasını doğru buluyor musunuz” sorusuna karşılık “Hayır, sorumlu firma ve belediye” diyerek kendini savundu.

yenişafak



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs