En Sıcak Konular

Diyanet'ten Babacan'a tepki!

30 Mayıs 2008 15:32 tsi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ''Türkiye'deki Müslüman çoğunluk dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' sözlerine Diyanet'ten tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını tasvi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ali Bardakoğlu, gazetecilerin Babacan'ın dini özgürlüklere ilişkin açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Biz siyasi tartışmalarındışında kalmak isteriz" diyen Bardakoğlu, "Siyasi tartışmaları siyasetçiler ve medya kendi üslubu içinde yapsın. Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"80 kusur yıllık Cumhuriyet kazanımlarımız yok mu oluyor?" şeklinde tereddütlere yol açacak din tartışmasının, tarihi tecrübeye haksızlık olacağını belirten Bardakoğlu, "Türkiye'nin tecrübesiyle gurur duyuyoruz. Farklı inanç gruplarını, kültürleri, inançları bir arada ve barış içinde yaşatma tecrübesiyle övünüyoruz" ifadesini kullandı.

Fetva tartışması

Diyanet İşleri Başkanı, Başkanlık ve Diyanet Vakfı'nca yayınlanan eserlerde yer alan bazı cümleleri günümüz sorunlarına verilen fetva olarak yansıtmanın da doğru olmadığını belirterek, "Çünkü bu kitapların hiçbirisi fetva değildir. Bilimsel yöntemle hazırlanmış veri tabanıdır, derlemelerdir" dedi.

Aile hukuku alanında Medeni Kanun'un esas alınması gerektiğini sürekli vurguladıklarını belirten Bardakoğlu, Kuran'ın ilgili ayetlerinin de çok evliliği değil tek evliliği teşvik ettiğini kaydetti.

Bardakoğlu, "Toplumsal genel kabul yönüyle tek evliliğin esas olduğu ülkemizde, kadının hakkı korunamadığı, çocukların nesebi ve mirası gibi konularda haksızlıklar söz konusu olduğu ve neticede kadın mağdur edildiği için ikinci evliliğin dinen de pek çok sakıncalar taşıdığını her vesileyle ve ısrarla ifade etmekteyiz" şeklinde konuştu.

Başkanlığın ve Diyanet Vakfı'nın binin üzerinde eser yayınladığını bildiren Bardakoğlu, bu kitaplardan ve DİB'in internet sayfasında yeralan eserlerin herhangi birinden bir cümleyi, bir kelimeyi bağlamından kopararak tartışmaya açmayı doğru bulmadığını söyledi.

cnnturk



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs