En Sıcak Konular

Erhan Göksel: Bakan cihazlardan habersiz

30 Mayıs 2008 14:26 tsi
2005'te üstün teknoloji dinleme cihazlar alındığını savunan Erhan Göksel, "Aksu ve Atalay bunu bilmiyor" dedi.

VERSO Siyasal Araştırmalar Merkezi Başkanı Erhan Göksel, uzaktan dinleme yapan üstün teknolojik cihazlardan 2005 yılında 17 adet satın alındığını ancak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bunu bilmediğini iddia etti.

Göksel, son günlerde Ankara'da ortaya çıkan dinleme olaylarına ilişkin ilginç iddialar ortaya attı. Göksel, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2005'te ABD'den 17 adet "A1-5" olarak adlandırılan dinleme cihazı satın aldığını, bunlardan 15'inin bir devlet kurumunda, 2 tanesinin de emniyet istihbaratında bulunduğunu savundu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da bu konuda bilgisi olmadığını öne süren Göksel, "Bu aletlerin alındığını Hilmi Özkök bilmiyor, İçişleri Bakanı bilmiyor, eskisi de yenisi de bilmiyor" dedi.

A1-5 NASIL ÇALIŞIYOR

Göksel, cihazın baz istasyonlarına girerek cep telefonu kapalı olsa bile enerjisi olduğu sürece bulunduğu ortamı dinleyebildiğini söyledi. Bu tür dinlemenin yasa dışı olduğunu hatırlatan Göksel, gazetecilerin soruları üzerine "Emniyet içinden bir grup dinliyor ama Emniyet Genel Müdürlüğü dinlemiyor, zaten aletler dinlemesi gereken yerde değil başka bir birimde" dedi. Göksel, cihazın terörist saldırılarda kullanılan GSM sistemiyle çalışan bombaları önceden patlatmak için geliştirildiğini kaydetti.

"CHP OLAYI PAKSÜT OLAYINI ÖRTBAS ETMEK İÇİN"

Göksel, CHP Genel Merkezi'nin dinlenmesi olayının Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün dinlenmesi iddialarını örtbas etmek için ortaya çıktığını öne sürdü. "Bu olayı örtbas etmek için CHP ile AKP'nin bir çeşit iyi polis kötü polis oynadığını, gündemi değiştirmeye yönelik olduğunu düşünüyorum" diyen Göksel, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Dinleme yapan ekibin nihai amacı bana gelen iddialara göre Anayasa Mahkemesi. Karar verici insanların karısı, çoluk çocuğunun açıklarını yakalarsanız onların oylarını ve yönelimlerini değiştiremez misiniz?"

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SUÇLAMA

Erhan Göksel, bir televizyon programında Ferda Paksüt'ün "Başbakan Erdoğan'ın emriyle dinlemeye alındığı" iddiasını dile getirmişti. Başbakan Erdoğan "kişilik haklarına saldırı" gerekçesiyle Göksel'e tazminat davası açtı. Bunun üzerine dün "görevi kötüye kullanmak ve ihmal" suçlamasıyla Başbakan Erdoğan'a dava açan Göksel, şöyle dedi:

"Disiplin amirlerini harekete geçirerek, gerekli idari inceleme ve soruşturmayı başlatmakla yükümlü olduğu halde, Başbakan Erdoğan'ın kişisel haklarına saldırıldığı gerekçesiyle dava açma yoluna gitmesi devlet adamı olamamış herkes için doğal karşıladığım bir zafiyettir.

dunyabulteni



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs