Dinlemede FLAŞ gelişme!.. | " /> Dinlemede FLAŞ gelişme!.. | "/>

En Sıcak Konular

Dinlemede FLAŞ gelişme!..

30 Mayıs 2008 14:09 tsi
Dinlemede FLAŞ gelişme!.. Savcı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Önder Sav'ın telefon kayıtlarını istedi. Vakit'le 42 dakika görüşme çıktı...

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenme iddiasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde kamu görevlilerin işledikleri suçlara bakan savcı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) kayıtları istedi.

Sav'ın, CHP Genel Merkezi'nde Bolu eski Valisi Ali Serindağ ile yaptığı konuşmanın bir gazetede yayınlanmasının ardından Ankara Valiliği'nin talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı telekulak soruşturması devam ediyor.

Savcı ilk olarak soruşturmaya ilişkin önemli ip uçları verebileceğini düşündüğü Vakit Gazetesi telefonları, Sav'ın cep telefonu ve Vali Serindağ'ın cep telefonlarının görüşmenin yapıldığı günün dökümlerini istedi.

TİB'e resmi yazı belirtilen kurum ve şahısların telefonlarının 25 Mayıs 2008 gününe ilişkin kayıtlarını isteyen Savcının bu talebi çerçevesinde tüm kayıtlar çıkarıldı. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenilen kayıtlarda, Sav ve Serindağ'ın bir araya geldiği saatlerde Sav'ın 0532 3716522 numaralı cep telefonunun 42 dakika Vakit gazetesine ait bir telefonla görüştüğünün belirlendiği ifade edildi.

ATALAY BRİFİNG ALDI

Bu arada saat bugün saat 11.00'da Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ne gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polis yetkililerden birifing aldı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ında eşlik ettiği görüşmenin ardından çıkışta soruları yanıtlayan Atalay, telekulak iddialarına ilişkin soruları "Bu konuda artık konuşmayacağım. Konu savcılığa intikal etti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından değerlendiriliyor" dedi.

aktifhaber



Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs