En Sıcak Konular

Mumcu: Kapatma davası büyük yara

30 Mayıs 2008 14:00 tsi
Mumcu, "Ülkemizde dinleme yapanlar devlete bilgi vermiyor. Sadece basına bilgi veriyor. Dinlemelerde bilgi ve bulgular bulunuyor, bunlar ileride şantaja dek gidebilir. Bu günler geçecek ama ülke bu gerçeklerle çok acı bir tecrübeyle yüzleşecek" dedi.

Anavatan Partisi, Genel Başkanı Erkan Mumcu, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Antakya’da, partililer ve Basın Mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan ve Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, ziyaretinin amacının, yerel seçim çalışmaları olmadığını, ziyaretin istişare gezisi olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin son derece kaygı verici bir süreçten geçtiğini kaydeden ANAP Genel Başkanı Mumcu, sürecin yönetilmesinin imkânsız olduğu noktaya gelindiğini ifade etti.

Bu kadar sorunun arasında, Hükümetin çözüm aramak ve üretmek yerine mağduru oynadığını söyleyen Mumcu “Kapatma davası ülkemiz ve demokrasi adına büyük yara ve utançtır. Çiftçi ve esnaf kan ağlıyor, çiftçi hasadının parası ile borcunu ödeyemez duruma gelmiştir. Esnaf bir bir kepenk kapatma noktasına geldi. Ülkemizde bu kadar sorun varken, hükümet çözüm aramaktan çok mağduru oynuyor” dedi.

Aklıselim insanları ve aydınları da sorunları çözme noktasında göreve çağıran Mumcu, partisinin ülkenin sorunlarını çözecek tek parti olduğunu belirttiği konuşmasında, Haziran ayı içerisinde yapılacak olan Anavatan Partisi Kongresine de değindi.

 Basın mensuplarının, Partideki aday çokluğu konusunda görüşlerini sorduğu Mumcu “Anavatan Partisi Demokratik bir partidir. Partimizdeki aday çokluğu, Türkiye’de Demokrasi işleyişini en iyi yürüten parti olduğumuzun resmidir. Büyük kongrede demokrasi içerisinde yapacağımız yarış partimiz için faydalı olacaktır. Demokrasilerde çoklu katılımlar daha güçlü yönetimlerin gelmesine neden olur buda demokrasi ve ülke geleceği için çok önemli bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

Mumcu: Telekulak, ülkemizin her kesiminde maalesef var

Dinleme ve izleme olayları ile ilgili soruları da yanıtlayan ANAP Genel Başkanı Mumcu, dinlenenlerin sadece belirli kesimler olmadığını vurguladı. Başbakandan bakanlara, parti yöneticilerine ve milletvekillerine kadar birçok kesimin dinlendiğini ve izlendiğini iddia eden Mumcu, kendisinin de izlendiğini ve dinlendiğini belirterek; “ama bunu kanıtlayamadığım için sessiz kalmayı daha uygun buluyorum. Dinleme olayları hukukun denetiminden bağımsız, tamamen devlet imkânlarıyla yapılıyor. Ülkemizde dinleme yapan kişiler devlete bilgi vermiyorlar sadece basına bilgi veriyorlar. Dinlemelerde bilgi ve bulgular bulunuyor, bu bulgular ileriki dönemlerde şantaja kadar gidebilir. Bu günler geçecek ama Türkiye bu gerçeklerle çok acı bir tecrübeyle yüzleşecek. Bu dinleme olaylarında, telekomünikasyon’un tamamen yabancı sermayenin elinde olduğu da göz ardı edilmemelidir. Bu kadar olayların arasında CHP lideri de çaresizliğini açık açık ifade edebiliyorsa, maalesef sözün bittiği yerdeyiz demektir. Bunları yapanlar derin devlet değil çünkü derin devlet diye bir şey yok, devlet içinde devletçikler var” şeklinde konuştu.

Son 30 yılda ülkemizde özgürlüklerin mimarının sadece Anavatan partisi olduğunu da savunan Mumcu, bugün siyaset yapma imkânı olanlar ve şuan siyaset yapanların çoğu, 312. Madde ile ilgili Anavatan Partisinin iradesi ile siyaset yapıyorlar. 301. madde konusunun arkasındaki asıl neden, Ermeni Soykırımı İddialarına ülke içinden destekçilerin çıkmasına oluşan engeli kaldırmaktır” dedi.

Demokrat parti ve Anavatan Partisinin birleşmesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Mumcu, birleşme için çok çalıştık ama maalesef müzakereler sonuç vermedi ve birleşme defteri bizim için kesinlikle kapanmıştır” dedi.

Hükümetin açıkladığı Güneydoğu Projesini de eleştiren Mumcu “ülkemizin her köşesinin yatırıma ve istihdama ihtiyacı var. Sadece Güneydoğu’ya yatırım yapmak batıyı bir kenarda tutmak yanlış bir adımdır. Ayrıca ülkemize yapılan en büyük yatırım projesi olan GAP Projesi de Anavatan Partisinin Türkiye’ye armağanıdır. Ülkemizde dünya ile rekabet edecek tek parti Anavatan Partisi’dir” Midye konuştu.

Düzenlenen Toplantıya Genel Başkan Mumcu’nun yanı sıra, Genel Başkan yardımcıları Do. Dr. Niyazi Kahveci ve Murat Akdeniz, Teşkilatlandırma Başkanı Esat Bütün, eski Hatay Milletvekili Hüseyin Yayla, İl Başkanı Hüseyin Ata Kaşgöz ile az sayıda partili katıldı.

haber7



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs