En Sıcak Konular

CHP'li Okay, Erdoğan'a Sav'ı sordu

30 Mayıs 2008 13:42 tsi
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesine ilişkin olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından bilgi talep edip etmediğini'' sordu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, 2005'de çıkarılan yasada, Telekomünikasyon İletişim Başkanının, cumhurbaşkanı devreden çıkarılarak, başbakan tarafından atanmasına ilişkin bir düzenleme bulunduğunu anımsattı.

Yasada, dinleme faaliyetlerinin ''Başbakanın özel olarak yetkilendireceği kişi ya da komisyon tarafından yapılması''nın öngörüldüğünü belirten Okay, ''Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına atanacak kişinin, üçlü kararname yerine, başbakanın onayıyla atanmasına ihtiyaç duyulmasının gerekçesi nedir? Cumhurbaşkanı, niçin bu birimin başkanının atamasında devre dışı bırakılmıştır?'' diye sordu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına atanan daire başbakanlarının, daha önce hangi kamu kurumlarında görev yaptığını öğrenmek isteyen Okay, Erdoğan'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiği iddiasına ilişkin olarak Başkanlıktan bilgi talep edip etmediği sorusunu yöneltti.

-''DİNLEME İÇİN KİMLERİ YETKİLENDİRDİ?''-

Okay, dinleme işlemlerinin denetimi için Erdoğan'ın kimleri yetkilendirdiğini sorarak, şunları kaydetti:

''Bu yetkilendirmenin tarihi nedir? Yetkilendirilen kişi ya da komisyon üyeleri hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Başbakanın atadığı Telekomünikasyon İletişim Başkanının yine başbakanın yetkilendirdiği kişi ya da komisyonca denetlenmesi, denetim fonksiyonunda zafiyet ortaya çıkarmaz mı? Başbakanın atadığı kişi ya da komisyon, bugüne kadar hangi olaylara ilişkin inceleme yapmış ve bu incelemelerin sonuçları ne olmuştur?

AKP hükümetleri döneminde, Türk Ceza Kanununun, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarını işlediği gerekçesiyle, kaç kamu görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı? Aynı dönemde, yasa dışı dinleme yaptığı gerekçesi ile cezaya çarptırılan kamu görevlisi sayısı nedir?''

-''GEZİDEN KAÇ GÜN SONRA MERKEZE ALINDI?''-

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Erdoğan'ın ziyaretlerinde, valinin haberdar edilmemesi gibi bir durumun olup olmadığını sordu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüşmesinin basına yansımasıyla gündeme gelen eski Bolu Valisi Mehmet Ali Serindağ'ın, Erdoğan'ın Bolu gezisinden haberdar edilip edilmediğini öğrenmek isteyen Özbolat, ''Sayın Serindağ, bu geziden kaç gün sonra merkeze alındı? Serindağ, belediye başkanlığı veya milletvekilliği aday adaylığı için herhangi bir partiye başvuruda bulundu mu? Serindağ'ın eşi türban takıyor mu?'' sorularını yöneltti.


AA

 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs