hayvanlık suçu! | " /> hayvanlık suçu! | "/>

En Sıcak Konular

Toplu mezarlar! Bu bir hayvanlık suçu!

30 Mayıs 2008 12:48 tsi
Toplu mezarlar! Bu bir hayvanlık suçu! Antalya’da yıllardır büyük turizm şirketlerine açılan ormanlık alanlarda önce ağaçlarımız yok edildi. Bu yetmedi şimdi de köpekler topluca katlediliyor. Ve ardından ortaya çıkan toplu köpek mezarları tüyleri diken diken eden cinsten!

Antalya Varsak bölgesinde yerleşim yerlerine çok yakın ormanlık bir bölgede çıkan toplu köpek mezarları konusunda Antalya Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı ve HAYTAP Antalya Temsilcisi N.Nilsu Güleç iyibilginin sorularını yanıtladı:

Bir ihbar üzerine gittik, Varsak bölgesinde ormanlık alanda çok yakınında evler olan bir bölgede, tümsekleri gördük, ormanın içine hayvan kokusunda girilmiyordu, bir iki kürek attığınızda mezarlardan hayvanlar bir bir ortaya çıkıyordu. Kiminin üzerinde iğne, kimi kuyruğundan bağlanmış, kimisi boğazlanmış, anlatılır gibi değil!

Şimdi soruyoruz? Bu öldürülmüş kuduz hayvanları gelip kediler ve başka hayvanlar yerse onlar kudurmayacak mı?

Kepez belediyesi itlaf yapıldığını kabul etti, Tarım İl Müdürlüğü itlaf olduğunu, hayvanları karantina altına aldıklarını ve 5500 tane kuduz aşısı yaptıklarını belirtti, bizde karantina bölgesini görmek istediğimizi belirttik ama sonuç gelmedi!

Bir tane hayvanın kudurmasından bütün hayvanları itlaf etmek akıl alır gibi değil! Sokaklardan sahipsiz hayvanları, evlerin bahçelerinden sahipli hayvanları topladırlar...

İtlafın kuralları var, hayvanlar kireçlenir, poşetlenir, derinlere gömülür.

2004 yılında çıkan 5199 sayılı hayvan hakları yasasına göre yerel belediyeler, alt kademe belediyeler sahipsiz hayvanlara bakım evi yapmak zorunda. Sahipsiz hayvanlar aşılanmalı ve kısırlaştırılmalı. 

Antalya genellinde gerçekleşen bir tane büyük şehir belediyesi bağlı bakım evi, tamamen dolu. İtlaftan dolayı giriş çıkışlar kapalı, ihtiyaca cevap vermiyor.

Konyaaltı dostları derneği bir yıllık bir dernek, bir yıl içerisinde Valiliğe yazı yazdık, vali bey yakından ilgilenip belediyelere hayvan bakım evi yapılması için yazı gönderdi. 2007’de karar çıktı, belediyeler yerimiz ve bütçemiz yok diyerek çalışmaları erteledi.

Bu sorun tüm Türkiye’de yaşanan bir sorun, 5199 sayılı hayvan hakları yasasına göre yerel yönetimleri acilen harekete geçip bakım evi yapmaya, hayvan popülasyonunu denetim altına almaya, kısırlaştırmaları ve aşılamaları yapmaya çağırıyoruz.

HAYTAP kanıyla RTÜK’e defalarca yazı yazıldı, televizyonların en çok izlendiği saatlerde hayvan sağlığı ile ilgili programların yapılması gerekir diye öneriler götürüldü ama maalesef olumlu bir sonuç alınamadı.

Biz devletin ve yönetimlerin yanındayız, belediyelere gittik yardıma hazırız, 24 saat ekibimizle birlikte aşılanmalara katılacağız dedik. Telefonlarımıza cevap vermediler.

Tüm hayvan severler itlafa dur demek için www.konyaaltidostlari.com adresinden siz de imza kampanyasına katılabilirsiniz.

 www.iyibilgi.com özel Nihal Doğan

 

 



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs