En Sıcak Konular

Atatürk nerede öldü?

30 Mayıs 2008 12:14 tsi
Atatürk nerede öldü? -Bu da soru mu yani? Çocuk işi... Bunu bilmeyecek ne var? Tabii ki Dolmabahçe Sarayı'nda...Ahmet Taşgetiren lafı bakın nereye getirdi?

Ahmet Taşgetiren / Bugün 

Atatürk nerede öldü?

-Atatürk nerede öldü? -Bu da soru mu yani? Çocuk işi... Bunu bilmeyecek ne var? Tabii ki Dolmabahçe Sarayı'nda...

-Peki Cumhuriyet'i kuran Atatürk son nefeslerini Çankaya'da vermek yerine, neden bir Osmanlı Sarayı'nda ölmeyi kabul etti? Bu, sembolik olarak Cumhuriyet'i geri plana düşürmek anlamına gelmez mi?

-Nereden çıkarıyorsunuz bu abuk soruları Allah aşkına?

-Evet, sinirlendiniz değil mi bayım? Bu sorular çok abuk değil mi? Atatürk'ün ömrünün son günlerini Çankaya yerine Dolmabahçe'de geçirmesi, Cumhuriyet yerine Osmanlı'yı tercih anlamı taşımıyor değil mi?

-Tabii ki canım, bunda şüphe mi var?

-Peki bayım, nasıl oluyor da, Dolmabahçe Sarayı'ndan birkaç tarihi eşyayı, sergilenmek veya kullanılmak üzere farklı ülke devlet başkanlarının konuk edildiği Çankaya Köşkü'ne getirmek, "çağdaş TC'ye aykırı" bir davranış oluyor?

-???

-Yaaa, Bayan Gül, Dolmabahçe'nin müze bölümünü gezerken, bazı eşyaların Çankaya Köşkü'nde sergilenebileceğini düşünmüş veya kendisine bu önerilmiş, o da, bazı eşyaların fotoğraflarını çektirmiş. Şimdi buradan müthiş bir tartışma çıkıyor.

-Bayan Gül cinayet işledi! Sanırsınız ki:

-Bayan Gül Dolmabahçe'yi soyuyor. Bu bir tarihi eser yağması.

-Bayan Gül, Çankaya'yı Osmanlı Sarayı'na dönüştürüyor. Çankaya Köşkü'nde tadilat yapıldı, benzeri bir kıyamet koptu. Sanırsınız ki: -Bayan Gül şatafat peşinde.

-Bayan Gül Çankaya'yı sırtına alıp gidecek. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığının hâlâ hazmedilememesi dolayısıyla, bir süredir, aileye dönük imaj kirletme harekatı devam ediyor. Bayan Gül de hedefte. Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'la "düşman" kılındılar, olmadı, onlar verdikleri fotoğrafla "düşman çatlattılar!" Şimdi sırada "Dolmabahçe soygunu" var! Ama bu işin neden böylesine büyük bir "suç" olduğu tam anlaşılabilmiş değil.

-Acaba, Osmanlı eserlerini laik TC'nin sembolü olan bir kuruma götürüp sergilediği ve o kurumu Osmanlı havası ile doldurduğu, dolayısıyla Cumhuriyet'e ihanet ettiği için mi, yoksa "Mütevazı Çankaya"yı, Saray eserleriyle doldurması yani şatafat düşkünlüğü sebebiyle mi? Bu sorular piyasayı doldurunca ben de merak edip sorma ihtiyacı hissettim?

-Atatürk son günlerini Dolmabahçe'de geçirdi ise, orada konuk kabul etti ise, orada bir süre yaşadı ise acaba hangi saikledir? Osmanlı Sarayı tutkusu sebebiyle mi, yoksa, Cumhuriyet'i kurmuş olmasına rağmen içten içe bir "Osmanlı hayranlığı" taşıdığı için mi?

Biliyorum bu soru densiz bir soru ama, Türkiye'deki tartışmaların abukluğu karşısında insan ne yazık ki bu densiz soruların karabasanından kurtulamıyor!



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs