Ergenekon'un mali kaynakları çözülüyor! | " /> Ergenekon'un mali kaynakları çözülüyor! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un mali kaynakları çözülüyor!

30 Mayıs 2008 10:05 tsi
Ergenekon'un mali kaynakları çözülüyor! Batık bankacı Balkaner, kendisini koruması için Veli Küçük’e 2.5 trilyon lira ödemiş. Balkaner’in bankasının kurul üyesi olan Baran da Muzaffer Tekin’in Doğuş Factoring’deki ortaklarından çıktı

TERÖR örgütü Ergenekon’un çete yapılanmasının finans kaynaklarını da araştıran savcılık, yeni bilgilere ulaşmaya başladı. Önceki haftalarda İstanbul Adliyesi’ne getirilerek Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca yaklaşık 8 saat sorgulanan Yurtbank’ın batık patronu Ali Balkaner’e Veli Küçük’le olan para ilişkileri sorulduğu öğrenildi.

ÇEK FOTOKOPİLERİ BULUNDU

2001 yılında İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne ifade veren ve Ergenekon soruşturmasının ‘kilit ismi’ olarak nitenlendirilen Tuncay Güney’in, Ali Balkaner tarafından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e iletilmesi için 1 milyon ve 1.5 milyon dolar tutarında iki çek verildiğini iddia ettiği ve bu çeklerin fotokopisini de verdiği iddia edildi. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, batık bankacı Balkaner’e bu çekleri neden verdiğini sordu.

2.5 TRİLYON KORUMA ÜCRETİ

ALİ Balkaner’in savcıya verdiği ifadede çekleri Veli Küçük’e verdiğini kabul ettiği öğrenildi. Balkaner’in, ailesinin mafyadan aldığı ölüm tehditleri üzerine koruma sağlaması için Veli Küçük’ten yardım istediği ve bu çekleri de bu koruma kapsamında verdiğini söylediği ifade edildi. Tamamlanma aşamasına gelen Ergenekon soruşutramasında, Balkaner’in yanı sıra örgüte maddi destek veren başka işadamları da bulunduğu ve önümüzdeki günlerde ifadelerinin alınabileceği kaydedildi.

KARANLIK ORTAKLIK YAPILARI

İŞADAMI Balkaner’in sahibi olduğu Yurtbank’ın yönetim kurulu üyesi Halis Selçuk Baran’ın Doğuş Finansal Kiralama ile Doğuş Factoring’in da sahipleri arasında olduğu belirlendi. Doğuş Finansal Kiralama’da, Baran’la birlikte Ergenekon zanlısı emekli yüzbaşı Muzzaffer Tekin’le yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyordu. Doğuş Factoring’in avukatlığınıysa, Danıştay katili Alparslan Arslan yapmıştı.  

Haberler için 472 suç duyurusu

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Ergenekon’’ soruşturmayla ilgili suç oluşturabilecek yayınların izlenip, cumhuriyet başsavcılıklarına suç ihbarında bulunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildiğini belirterek, bu talimat çerçevesinde, bu yılının ilk 3 ayında 472 suç duyurusu işlemi yapıldığını bildirdi.

BAZILARI KAÇACAKTI!..

Bakan Şahin, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın soru önergesine verdiği yazılı cevapta Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un, saat 04.30’da gözaltına alınmasının da olay günü, kolluk makamlarınca, bazı şüphelilerin saat 05.30’da uçakla yurt dışına gideceklerinin tespit edildiğini, bu nedenle gözaltıların erken saatte yapıldığını kaydetti.

İDDİANAME NEDEN UZADI?

Şahin, Ergenekon soruşturmasının bir bölümünde, başka bir olayın delillerinin ele geçirilmesinin, soruşturmanın uzamasına neden olduğunu ifade etti. Şahin, ‘’Soruşturma ikmal edilmeden, bir bölümü için kamu davası açıldığı takdirde, soruşturmanın ileri bölümleriyle ilgili belgeler de mahkemeye sunularak aleniyet kazanacak ve böylece ileriye dönük gizli yürütülen soruşturma bilgileri ortaya çıkacak, bu sebeple soruşturmayı bölme imkanı olmadı’’ dedi. 
 
star



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs