En Sıcak Konular

Kendini dinleyenle konuşan vekil kim?

30 Mayıs 2008 08:14 tsi
Kendini dinleyenle konuşan vekil kim?
Hemen her vekilin bir dinlenme öyküsü var. Kimi kendisini dinleyenin güldüğünü, kimi dinlemeye bir bakanın şahit olduğunu söyledi.

Canları sıkılınca

TBMM İdare Amiri Hüsrev Kutlu:

Bir gün telefonla konuşurken, araya müzik yayını girdi. Arkadaşım bana "Ne güzel müzik dinliyorsun" dedi. Ben de "Hayır, müzik benden değil, senden geliyor" dedim. Sonra anlaşıldı ki bizi dinleyen arkadaşların canı sıkılmış "müzik dinleyelim" demişler. Teknoloji gelişti artık müzik sesleri gelmiyor. Ben şahsım açısından dinlenmekten, takip edilmekten, kameradan, şundan bundan rahatsızlığım yok.

Alıştık artık

MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan:

Bakanlık görevini bıraktıktan sonra 2 yıl telefonlarım dinlendi. Telefonun dinlendiği gelen seslerden belli oluyordu. Bazen dinleyenlerin numaraları benim telefonuma düşüyordu. Ben arıyordum onları. Bana yanıt vermiyorlardı, söylediklerimi gülerek dinliyorlardı. Bizim saklımız gizlimiz söz konusu değil. Dolayısıyla takip edildiğimizin farkında olarak hayatımızı sürdürdük. Alıştık artık.

28 yıldır çekiyorum

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan:

Ben bir ceza avukatıyım. 12 Eylül'den beri Türkiye'nin en önemli ceza davalarına bakıyorum. 12 Eylül'den bugüne kadar dinlendiğimi biliyorum. Eskiden klasik olarak normal hatlardan dinliyorlardı. O zaman telefonu açtığınızda dinlenip dinlenmediğinizi, dinleyenlerin çaldığı havadan biliyorduk. Türkiye'de iddia ediyorum, Başbakan ve Cumhurbaşkanı dahil herkes dinleniyoR.

Babam anlıyordu

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras:

Ben şahsen, dinlenip dinlenmediğimi bilmiyorum. Babam muharebeci olduğu için, evimizin telefonunun dinlenip dinlenmediğini anlıyordu. Dinlendiği zaman, "Bakın bizim telefon dinleniyor" derdi. Biz zamanında parti olarak "Kocakulak Kampanyası" başlatmıştık. O zaman kimse itibar etmedi. O zaman o kampanyayı sahiplenseydik, bugün yaşanacak olumsuzlukların önüne geçerdik.

DiNLEYENLE KONUŞTUM

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart:

Özel bir şifre ile arandığında dinlenip dinlenmediğinin tespit edildiği söylendi. Bunun üzerine Genel Kurul Salonu'ndan ben de aynı yöntemle telefonu çevirdim, karşıma, "Ben, polis memuru Hasan, buyurun" diye birisi çıktı. İkinci defa aradım aynısı çıktı. İçişleri Bakanı Genel Kurul Salonu'ndaydı. Hemen onun yanına gittim ve onun yanından aradım, aynı ses çıktı. Sayın Bakan, ilgileneceğini söyledi. Sonradan bunun tamamen teknik bir sonuç olduğu, dinlenme sistemi olmadığı kaydedildi. Sadece milletvekili değil Türkiye ve toplum dinleniyor.

bugün



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs