En Sıcak Konular

Sav, Baykal'a da demediğini bırakmamış!

30 Mayıs 2008 08:00 tsi
Sav, Baykal'a da demediğini bırakmamış!
Türkiye'yi sarsan gazeteci konuştu. Arseven, olayın perde arkası açıklandığında pek çok kişinin “mahcup olacağı” iddiasında. Üstelik o konuşmada Önder Sav’ın, Baykal aleyhinde sözleri de varmış..

Emin Pazarcı'nın yazısı:

Türkiye’yi sarsan gazeteci konuştu

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Bolu eski valisi Ali Serindağ arasında geçen konuşmaların basına yansıması, tam bir deprem yarattı. Konuşmanın içeriğine kimsenin itirazı yok. Üstelik, tamamı doğrulanıyor. Tartışma, bu diyalogun nasıl elde edildiği noktasında yoğunlaşıyor.

CHP’nin iddiası şu: - Devletin içindeki bazı çeteler, artık CHP Genel Merkezi’nin içini bile dinliyor. Bu işin arkasında da iktidar var. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da “hayır” diyor: - Polis dinledi iddiasını kabul etmiyoruz. Peki bu kayıtlar nasıl ele geçti? Vakit Gazetesi’ne ne şekilde ulaştı? Bu önemli soruların cevabını haberin sahibi Serdar Arseven’e sorduk...

Arseven , “Bu, benim direkt olarak dahlim olan bir olay değil” dedi: - Bana intikal eden bir ses kaydı yok. Yazılı dökümler bir şekilde benim önüme geldi. Sonra vali Ali Serindağ ile görüştüm, o da kabul etti. Ardından ekledi: - Ben “nasıl geldiğini” değil, “nasıl gelmediğini” söyleyeyim. Birincisi Emniyet’ten gelmedi. İkincisi Ak Parti göndermedi. Üçüncüsü, işin içinde uluslararası istihbarat örgütleri bulunmuyor. Böcek ve dinleme hadisesi de yok. Peki o zaman nasıl elde edildi? Arseven, bu soruya cevap vermedi. Ancak, yakında Vakit Gazetesi Yayın Kurulu’nun bu konuda bir açıklama yapacağını söyledi. “İstiyoruz ki, olay birkaç gün daha tartışılsın. Herkes söyleyeceğini söylesin. Biz de perde arkasını açıklayalım” dedi.

Arseven, olayın perde arkası açıklandığında pek çok kişinin “mahcup olacağı” iddiasında... Tek tek sıraladı:

1) CHP mahcup olacak.

2) Deniz Baykal, Genel Sekreteri Önder Sav’a çok kızacak.

3) Önder Sav kendi kendine kızacak.

4) O konuşmada Önder Sav’ın, Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhinde sözleri de var. Bu sözleri de İstanbul’a gönderdik. Tabii, bunlar Arseven’in iddiaları. Üzerine basa basa bir noktanın altını çiziyor. Vakit Gazetesi Yayın Kurulu’nun yapacağı açıklama ile her şeyin ayan beyan ortaya çıkacağını söylüyor. Arseven “Olay, hiç kimsenin aklında en ufak bir şüphe kalmayacak biçimde aydınlanacak” diyor: - İşte o zaman hep birlikte güleceğiz. Çünkü, olayın altından çok matrak bir şey çıkacak!

Gazetecilik açısından baktığımızda, ortada sıkıntı yok. Yapılan bir görüşmenin içeriği gazetenin eline geçmiş ve yayınlanmış. Sıkıntı, CHP Genel Merkezi’nin devlet birimleri tarafından dinlenip dinlenmediği noktasında yoğunlaşıyor. Gerçekten bu iddia doğruysa, ciddi bir skandalla karşı karşıyayız! Ancak, bu işin arkasında İktidarın olduğu iddiaları da çok inandırıcı görünmüyor.

Çünkü, CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşme içeriğinin basında yer alması, en fazla Ak Parti İktidarı’nı sıkıntıya soktu. İktidar böyle bir dinleme yapıyor olsaydı, bunu basına servis edip, kendisini böyle bir sıkıntıya sokmazdı! Skandalın CHP’nin kendi içindeki çekişmeden kaynaklandığı iddialarına da aynı ölçüde kuşkuyla yaklaşmak gerekir. İşte bu noktada Serdar Arseven’in söyledikleri son derece önemli.

Arseven, Vakit Gazetesi’nin, yakında bir açıklama yapacağı ve olayın aydınlanacağını söylüyor. Biz de bekliyoruz... Genel olarak bir gazete ya da gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değil. Önemli olan haberin doğru olup olmadığı. Ancak, gelinen noktada ortaya atılan iddialar son derece vahim ve bu iddiaların açıklığa kavuşması gerekiyor.

Bekliyoruz, bakalım Vakit Gazetesi ne diyecek!
 
bugün



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs