En Sıcak Konular

Önder Sav: 'Dinleme olayı şebekenin işi'

29 Mayıs 2008 22:31 tsi
Telekulak iddialarının odağındaki isim CHP Genel Sekreteri Önder Sav, devletin güvenlik güçlerine sızmış bir şebeke tarafından dinlenildiğini iddia etti.

Önder Sav, İçişleri Bakan Beşir Atalay'ın açıklamalarından, olayın aydınlatılmayacağı izlenimi edindiğini belirtirken, yarın ise suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 
Eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile makam odasında yaptıkları görüşmenin bir kaç gün sonra Vakit gazetisinde çıktığını görünce hayretler içinde kaldığını ifade eden Sav, "Haber çıktıktan sonra dinlenildiğim kanaatine vardım" dedi.
 
Önder Sav, "Devletin güvenlik güçlerine sızmış bir şebekenin işi olduğu kanaatindeyim. O şebeke bizi teknolojik olanakları kullanarak dinledi" diye konuştu.
 
Daha önce de dinlenildiğinden şüphelendiğini açıklayan Sav, soğukkanlı bir insan olduğunu ve paniklemediğini söyledi.
 
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, hem İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamalarına hem de AKP'nin Meclis Araştırma Komisyonu kurmasına da tepki gösterdi.
 
"Bakanı üzüntüyle dinledim. Devlet adamlığına yakıştıramadım tutumunu tarzını" diyen Sav, "Elindeki yetkileri kullanarak bu olayı aydınlatmayacağı izlenimi aldım, bu işi hiç bir yetkisi olmayan komisyona havale etmek Bakan'ın aczinin ifadesidir. Gereğini yapıp bize yanıt vermelidir" dedi.
 
"Dinleyeni bulmak siyasal iktidarın görevidir" diyen sav, bugün kendisini dinleyenlerin yarın iktidarı da dinleyebileceğini belirterek, "Birgün buna ses çıkarmayanlar, CHP'nin dinlenmesine kayıtsız kalanlar birgün kendileri bu şebekenin şantajına maruz kalacaklardır. Bu şebeke onları esir alacaktır" diye konuştu.
 
Sav, Elmadağ'da bir partiliyle Umre konusunda yaptığı sohbetin de kameraya kaydedilip servis edildiğini iddia ederek, iki dost arasındaki sohbeti görüntüleyen yapıyla bu yapının özdeşleştiğini düşündüğünü söyledi.
 
Önder Sav, "Vali ile görüşmesi sırasında Vakit gazetesi temsilcisinin telefonla aradığı ve telefonun açık kaldığı söyleniyor" iddiasına ise sert tepki göstererek, bunların tamamen asılsız ve alçakca bir senaryo olduğunu kaydetti.
 
Dinlemeye karşı nasıl bir önlem alacaklarını henüz belirlemediklerini ifade eden Önder Sav, "CHP'nin kişisel önlem almaya çalışması bile devlet için, iktidar için ayıptır" dedi.

Olaydan sonra birçok kesimden destek telefonu aldığını ve kendisine çok sayıda çiçek gönderildiğini anlatan Önder Sav "İktidardan arayan oldu mu" sorusuna ise, "Hayır olmadı. Böyle bir telefon beklentisi içinde de değilim" yanıtını verdi.

cnnturk



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs