En Sıcak Konular

Deniz Baykal kimin dinlediğini buldu

29 Mayıs 2008 22:26 tsi
CHP lideri Deniz Baykal, Önder Sav'ın dinlenilmesine ilişkin iddialar için yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Baykal 'Bu işi güvenlik güçlerinden başkası yapamaz' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenilmesine ilişkin iddialarını yineleyerek, ''Bu tekniği Türkiye'de kullanma imkanına sahip sadece devletin güvenlik güçleridir. Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur'' dedi.

Baykal, çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, dinleme olaylarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

''Ritmik araçlarla binanın dışından izlenmiş olduğu anlaşıldı. Bu tabii çok ileri bir teknikle dinlemeyi gösteriyor. Bu tekniği Türkiye'de kullanma imkanına sahip sadece devletin güvenlik güçleridir. Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur. Alması satması yasaktır. Bu sadece devletin güvenlik güçlerinin elinde olan ve son zamanlarda özellikle takviye edilmiş olan çok karmaşık, çok ileri, çok modern dışarıdan ortam dinlemeye yönelik bir teknolojinin bu olayda kullanıldığını gösteriyor.

Bu ortamda çok doğal olarak hepimiz devletin güvenlik güçlerinin böyle bir olayın içinde yer almış olması ihtimalini önemsedik, ciddiye aldık. Çünkü kısa bir süre önce Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili'nin yaşadığı olay ortada.''

Deniz Baykal, iş adamı Remzi Gür hakkındaki mahkeme kararıyla ilgili bir soru üzerine de ''Sanki birileri adına görev yapıyor'' dedi.

Baykal, hukukun gerekirse siyaseti yargılayabileceğini söyleyerek, ''Dünyada örnekleri var. Fransa'da, İsrail'de cumhurbaşkanları yargılandı. Bizde olabiliyor mu?'' diye sordu.

''İŞSİZLİK ARTTI, ESNAFIN BELİ BÜKÜLDÜ''

Baykal, Babaeski Kapalı Pazaryeri ve Hal Binası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Babaeski'ye halkın nabzını tutmaya geldiğini ve halkın da kendisini görkemli bir toplulukla karşıladığını söyledi.

Yıllardan beri izlenen politikaların Türkiye'yi bir çıkmaza götürdüğünü savunan Baykal, ''Bakın 6 yıldan beri bunlar götürüyorlar. 6 yıldan beri 'ekonomi düzeldi, çiftçinin durumu toparlandı, esnafın yüzü güldü, emeklinin durumu rahatladı, gençler iş buldu' demek mümkün mü? 'Türkiye'nin ekonomisi düzeldi' denmesi mümkün mü? Türkiye'nin bugün ayakları üstünde durduğu söylense de işsizlik artmış, çiftçinin beli bükülmüş, esnaf bunalmış. Böyle bir tabloyla karşı karşıya değil miyiz? Bütün dünya bu halde mi? Her ülke kalkınıyor, Türkiye'de yolsuzluk olağanüstü yüksek seviyede, hepimiz bunları çok yakından biliyoruz'' diye konuştu.

Babaeski Belediye Başkanı M. Haluk Tezsezer de sosyal demokrat belediyecilik anlayışları gereğince, halkın verdiği güven ve destek doğrultusunda, belediye imkanlarıyla devlet yardımı almadan kentin gereksinmelerini yerine getirdiklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra Kapalı Pazaryeri ve Toptancı Hali'nin açılışı Deniz Baykal, CHP Kırklareli milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış ile Belediye Başkanı Tezsezer tarafından yapıldı.

BAYKAL, KAKAVA ATEŞİ'Nİ YAKTI

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı makamında ziyaret eden ve Uğur Mumcu Parkı'nın açılışını da yapan Baykal, 18. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'ne katıldı.

Kortej eşliğinde halkı selamlayarak festival alanına gelen Baykal, burada Kakava Ateşi'ni yaktı. Ateşin aydınlık Türkiye'nin aydınlık insanlarının simgesi olduğunu belirten Baykal, ''Baharın müjdecisi Kakava Ateşi'ni hep birlikte yaktık. Ülkemiz zor, kara kışlardan geçiyor. Özlemedik mi yazı, özlemedik mi baharı? Özledik, özledik. Hak da ettik. Türkiye bunları aşacak güçtedir, kudrettedir'' diye konuştu.

Türkiye'nin tarihten aldığı güç ve kudretle aydınlık gelecekleri hak ettiğine dikkati çeken Baykal, şunları kaydetti:

''Aydınlığa yürüme, karanlığı söndürme gücünü tarihimizden alıyoruz. Yunus'tan alıyoruz, Mevlana'dan alıyoruz, Mustafa Kemal'den alıyoruz. Geleceğimiz aydındır, parlaktır. Çalmadan, çırpmadan, yetim hakkı yemeden, yedirmeden Türkiye'nin önünü açacağız.''

Baykal, daha sonra Kırklareli'nden ayrıldı.

haber7

 



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs