En Sıcak Konular

Karayalçın: 'Sav özür dilemeli'

29 Mayıs 2008 21:53 tsi
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Elmadağ'da Hac ibadeti ve Hz. Muhammet'e yönelik sözlerinden ötürü kamuoyuna doğrudan açıklama yapması, özür dilemesi gerektiğini belirtti.

SHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Karayalçın, telekulak iddialarından Önder Sav'ın tartışılan sözlerine kadar gündemin ön sıralarında yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karayalçın, telekulak iddialarıyla ilgili olarak ülkenin vahim, önemli bir olayla karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Ortam dinlemesi olarak nitelendirilen bir vakanın varlığına işaret eden SHP Lideri, olayda özel aygıtların kullanıldığını, dolayısıyla durumun teknik dinlemeden farklı olduğunu ifade etti.

Murat Karayalçın, telekulak iddiasına karşı yargı sürecinin ivedilikle sonuçlanmasını dilerken, İçişleri Bakanlığı ve Emniyetin de konuyla ilgili üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Dinleme vakasıyla ilgili yoğunlaşma ve yaygınlaşmanın bilinmesini isteyen SHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturmanın ve Bakanlık ile Emniyetin incelemelerini olumlu bulduğunu dile getirdi.

"SAV'IN SÖZLERİ CİDDİ BİR DUYARLILIK OLUŞTURDU"

Sözü CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Elmadağ'da bir vatandaşla girdiği diyalogda "Araplara para kaptırma, bakarsın Muhammet seni bırakmaz" sarf ettiği beyanlara getiren Karayalçın, açıklamaların tepkilere neden olduğunu kaydetti. SHP Genel Başkanı, Önder Sav'ın sözlerinin ciddi bir duyarlılık oluşturduğunu belirtti.

CHP Genel Sekreterinin, inançlara ve değerlere saygı duyan bir siyasi olduğunu dile getiren Karayalçın, tartışmaların odağında bulunan Sav'ın, bir açıklama yapmasının ya da özür dilemesinin doğru olacağını ifade etti.

Murat Karayalçın, "Söz konusu beyanlar yüksek duyarlılık ortaya koydu. Başka ağızlardan açıklama yapılması doğru değildir. Kendisi doğrudan açıklama yapmalı özür dilemelidir. Yaşanan tartışmaları hayretle karşıladım" diye konuştu.

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmelerine yönelik iddialarını da değerlendiren Karayalçın, iki kişi arasındaki konuşma hakkında düz mantıkla yorumda bulunulmaması gerektiğini kaydetti. SHP Genel Başkanı, Sağlar'ın, iddialarına dayanak yaptığı mekan ve çevrelerin de konuyu tam bilemeyeceğinden söz etti.

"DEMEK Kİ GÖKÇEK VE BELEDİYE YÖNETİMİ DE KIZILIRMAK SUYU'NDAN KUŞKU DUYUYORDU"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Başkentin 3 haftadır Kızılırmak'a ait suyu kullandığı yönündeki açıklamalarına da temas eden Murat Karayalçın, halk sağlığı adına ortada ciddi bir durumun bulunduğuna dikkat çekti. Konuyla ilgili uzman kuruluşların ve birliklerin uyarılar yaptığına işaret eden SHP Genel Başkanı, kirletici unsurların sınır değerlerin üzerinde yer aldığı yönünde iddiaların bulunduğunu aktardı.

Karaylaçın, şöyle dedi: "Gerekli önlemlerin alınması ya da alınacağı beklentisi kamuoyunda hakimken 21 gündür Kızılırmak suyunun Ankaralı'ya verildiğinin söylenmesi üzüntü vericidir. Demek ki kendileri de Kızılırmak'tan kuşku duyuyordu, ya olumsuz bir durum yaşansa halk sağlığı anlamında kitlesel bir durum ortaya çıksaydı. İçinde bulunulan vaziyet nasıl açıklanacaktı ?

Kızılırmak sadece 21 günlük ishal vakalarıyla mı incelenmeli, kirletici unsurların başka olumsuz etkisi yok mu? Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm uyarılara karşı 'Bir şey olmaz' ifadesini kullanıyor. Gerede suyunun Ankara'ya getirilmemesi hazindir."

SHP Lideri, İvedik Arıtma Tesislerinin yetersiz olduğunu ileri sürerek, belediyenin vatandaşlara sıhhatsiz su verdiğini ve vahim bir yanlışa imza attığını iddia etti. Karayalçın, Neden Işıklı barajının yapılmadığını, daha maliyetli bir yatırıma gidildiğini sordu. Ankara'nın varlık içinde yokluk çektiğini savunan Murat Karayalçın, Başkent'te patlayan borularla büyük oranda suyun heba olduğunu söyledi.

Murat Karayalçın son olarak Yerel Seçimler öncesinde Sol'da birlik adına girişimde bulunmayacağını belirtirken, SHP dışındaki oluşumları izleyeceklerini ve değerlendireceklerini ifade etti.

cihan

 



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs