büyük biraderin kasasında! | " /> büyük biraderin kasasında! | "/>

En Sıcak Konular

Mailleriniz büyük biraderin kasasında!

29 Mayıs 2008 21:28 tsi
Mailleriniz büyük biraderin
 kasasında! İngiliz Hükümetinin oluşturacağı bir sistemle kişilerin yaptığı tüm konuşmalar, internet başında geçiririlen zaman ve süre ve e-posta yazışmaları kayıt altına alınacak!

İngiltere son derece ilginç olan bu sistemin tam olarak kurulabilmesini başarılabilirse, suçluların teknolojik aletler aracılığıyla her iletişime geçişi bir ipucu olarak hanelerine yazılacak.

 Kişinin son 12 aya kadar yaptığı tüm işlemler kontrol altında tutulabilecek. Eğer mahkeme izin verirse de, tüm güvenlik birimleri bu çok kişisel bilgilere ulaşabilecek.

Öneri kabul edildiğinde İngiliz toplumu adeta ‘Biri Bizi gözetliyor’ modeli bir toplum yapısına bürünecek. Yani bir anlamda televizyonda yarışan o çok merak ettiğimiz hayatların başına gelen herkesin başına gelecek. İngiliz halkı her dakika gözetlenecek.

Projenin ikinci aşaması daha da geniş bir veritabanı oluşturmayı hedefliyor. Kimlik kartı numaralarını öğrenmeye kadar oldukça detaylı bilgiler bu veritabanında tutulabilecek. Hükümetin bu kadar veriyi nasıl saklayacağı gerçekten ilgi uyandırabilecek bir konu. İngiltere’de geçen yıl yapılan bir araştırmada günde 57 milyar yazılı mesaj, 3 milyar civarında da e-posta gönderildiği ortaya çıktı.

İstihbarat Komisyonu asistanı Jonathan Bamford, ‘Gerçekten bu kadar bilginin gerekliliği konusunda kararsızız. Acaba çok da gerekli değil mi? diye düşünmeden edemiyoruz. Çünkü ne kadar fazla sayıda veri toplayıp, depolarsak, bu dataların çalınma veya yok olma riski de o kadar fazla olacak’ diyor…

Tasarı 7 Temmuz saldırısı ardından gündeme geldi. Geçen ekim ayından bu yana da telekom şirketleri telefon görüşmelerinin ve yazılı mesajların kaydını alıyor. Bu olayın şimdi de internet ortamında uygulanması gündemde.

Getirilecek uygulama suçu ve terörü engelleme konusunda ne kadar başarılı olur bilemeyiz ama, insanların özel hayatının ‘Biri Bizi Gözetliyor!’ programına döneceği kaçınılmaz bir gerçek...

e-kolay.net



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs