itirafları | " /> itirafları | "/>

En Sıcak Konular

Sahte çürük davası itirafları

29 Mayıs 2008 20:44 tsi
Sahte çürük davası itirafları 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 133 kişi hakkında sahte çürük raporu vermek suçundan açılan davanın ilk duruşmasının bugünkü oturumu sona erdi. Duruşmada sanıkların itirafları düşündürücüydü...

Selimiye Kışlası'ndaki 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde dün başlayan ilk duruşmanın bugünkü bölümüne, tutuklu sanıklar sivil memur H.D, sivil memur U.T, Personel Başçavuş S.G, Sağlık Kıdemli Başçavuş E.Ç, Tabip Yarbay M.B.E, Tabip Yarbay H.T, emekli Personel Kıdemli Binbaşı Ş.A. ve emekli Binbaşı A.S.D. getirildi. Duruşmaya 125 tutuksuz sanık gelmedi.

Kimlik tespitinin ardından sorgusu yapılan 9 aydır Ümraniye Cezaevi'nde tutuklu bulunan sivil memur U.T, 2003 yılında ilk eşinden boşanıp, ikinci evliliğini yaptığı sıralarda, maddi sıkıntıya düştüğünü anlattı.

U.T, bu nedenle sahte rapor düzenleme olayına karıştığını ve her bir rapordan 400 ile 1000 YTL aldığını belirterek, ''Ben bu olaylardan pişmanım. İstemeden bu yola itildim. Sahte raporlar düzenlediğim doğrudur'' dedi.

Göreve askeri hastanede 8 yıl önce kat görevlisi olarak başladığını belirten U.T. şunları anlattı:

''2004 yılında Ortopedi Kliniğinde veri görevi yapmaya devam ettim. Personel azlığı nedeniyle oradaki bir kısım görevler yavaş yavaş benim üzerime kaldı. Kat görevlisi olarak görev yaparken veri hazırlama memuru olarak çalışıyordum. H.D. ve E.Ç. personeller, herhangi bir rahatsızlığı olmayan bir hastanın raporunu doktorlara imzalatmak hususunda teklifte bulundu. Önce kabul etmedim, ardından ısrarları üzerine kabul ettim.

Daha sonra başka teklifler de geldi. Ben de kabul ettim. Bu şahısların elemanlarına hava değişimi raporu hazırladım. Bu raporlarda doktorların şifresini kullanmak suretiyle, hiçbir rahatsızlığı olmayan asker ve yükümlülere sahte rapor düzenledik. Rapor sayısını şu an hatırlamıyorum. Bu raporlar karşılığında 400 ile 1000 YTL bir para alıyordum. Tek başına yapmış olduğum işlem yoktur. Mutlaka birisi tarafından yönlendirilen kişilere rapor hazırlıyordum. Bu raporları, bilgisayarda bazen röntgen çekilmiş gibi gösteriyor bazen de göstermiyordum. Doktorlara imzaya giderken yanımızda röntgen götürmüyorduk. Hava değişimi raporlarını bizzat doktorlar imzalıyordu.

Bu raporlara dikkat eden 1-2 doktor vardı. Bunların dışında başka dikkat eden yoktu. Raporları, H.D. ile ben imzalatıyorduk. Benim sahte rapor düzenlediğimi H.D. biliyordu. Başçavuş S.G'nin bu işi bana menfaat karşılığı yönlendirdiğini biliyorum ama Yarbay M.B.E'nin menfaat temin edip etmediğini bilmiyorum.''

Tarihini hatırlayamadı bir gün yanına gelen Binbaşı A.S.D'nin sahte rapor tanzim etme işini bildiğini, kendisinin de böyle bir talebi olduğunu ve rapor düzenleyip düzenleyemeyeceğini sorduğunu ifade eden U.T, ''Ben de mecburen 'evet' dedim. Bu işlemim 2006 yılının Ekim ayına kadar devam etmiştir. Raporlar askeri savcıya verdiğim ifadedeki gibi kendi tarafımdan hazırlanmıştır. Bunları yaparken de bir örgüte üye olmadım. Sadece maddi açıdan sıkıntılarımı gidermek amacıyla böyle bir işe girdim'' diye konuştu.

Askeri hakim, ilk duruşmanın bugünkü oturumunu sona erdirdi. Bu oturumla birlikte tutuklu 8 sanığın sorguları tamamlandı. Cumartesi ve pazar günü hariç 12 Haziran 2008 tarihine kadar devam edecek ilk duruşmanın bundan sonraki oturumlarında tutuksuz sanıkların ifadeleri alınacak.

İSTENEN CEZALAR

1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, Konya'da askerlik görevini yapan Aytaç Tunç adlı erin, 2006 yılında izne geldiği sırada Haydarpaşa GATA Hastanesi Ortopedi Bölümü'ne hiç gitmediği halde buradan hava değişimi için rapor aldığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda düzenlenen iddianamede, aralarında bazı subay ve astsubayların da bulunduğu 8'i tutuklu, 98'i sahte çürük raporu aldığı iddia edilen toplam 133 kişinin, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak veya örgüt üyelerine yardım ve yataklık'', ''menfaat karşılığı sahte çürük raporu vermek'' gibi suçlardan 3 yıldan başlayan hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

aa



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs