En Sıcak Konular

Mustafa Sarıgül'e kötü haber

29 Mayıs 2008 20:30 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, CHP'den ihracına ilişkin 25 Mart 2005 tarihli Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararının iptali istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın duruşmasına, Sarıgül'ün avukatları Murat Hazinedar ve Saniye Barut ile CHP'nin avukatı Alper Bekir Öktem katıldı.

Yargıç Ahmet Özdemir, daha önce istenen bilirkişi raporunun dosyaya gönderildiğini bildirerek, raporu taraflara verdi.

Atilla Bostancıoğlu, Teoman Kip ve Mustafa Bir tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, CHP YDK'nın, Sarıgül hakkındaki soruşturmayı yürütürken kanun, tüzük ve disiplin yönetmeliğine aykırı bir uygulamasının bulunmadığı ifade edilerek, ihraç kararının şeklen aykırı bulunmadığına yer verildi.

Sarıgül'ün avukatları, rapora karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulunurken, CHP'nin avukatı bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilmesini istedi.

Yargıç Özdemir, Sarıgül'ün avukatlarına süre vererek, duruşmayı erteledi.
-DAVANIN GEÇMİŞİ-

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarıgül'ün ihracına ilişkin CHP YDK Başkanlığının kararını iptal etmişti. CHP, karara ilişkin temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Ancak yerel mahkemenin, Sarıgül'ün ihracına ilişkin kararın iptali yönündeki ilk kararında direnmesinin ardından, CHP bir kez daha temyize başvurmuş, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna gelmişti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin direnme kararını bozarken, Sarıgül'ün, karar düzeltme istemini reddetmişti.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun kararı doğrultusunda yeniden karar verecek. Genel Kurulun kararı bağlayıcı nitelik taşıyor.

Sarıgül, CHP'nin 2005'teki olağanüstü kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından, ''Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği'' gerekçesiyle, tüzüğün ''parti suçu'' ile ilgili maddeleri uyarınca, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. CHP YDK da 25 Mart 2005'te Sarıgül'ü, oy birliği ile partiden ihraç etmişti.

CHP yönetimi, Sarıgül'ü, bazı açıklamaları ve eylemleriyle parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ikinci kez tedbirli olarak YDK'ya sevk etmişti. 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs