şok dava | " /> şok dava | "/>

En Sıcak Konular

Berkan'dan Özkan'a şok dava

29 Mayıs 2008 18:55 tsi
Berkan'dan Özkan'a şok dava Bir süre önce sahibi olduğu TV kanalını satmasıyla gündeme gelen Tuncay Özkan, bu gidişle kazandığı paraları tazminat ödemelerinde harcayacak. Özkan'ın Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'ın açtığı davaya konu olan sözleri ise, gerçekten

Sahibi olduğu Kanaltürk'ü Koza Grubu'na satınca Radikal Gazetesi'nin "bizkaclirayız.com.tr" başlıklı haberine konu olan Tuncay Özkan'ın, "Ederin kaç lira söyle köpek" hakaretine maruz kalan gazetenin Yayın Yönetmeni İsmet Berkan dava açtı. Berkan, Kanaltürk'ün eski sahibi Yaşam Televizyon Şirketi, satın alan Koza Grubu'na ait ATP Şirketi ve hakareti yağdıran Tuncay Özkan aleyhine 100 bin YTL manevi tazminat davası açtı.

Kurduğu Kanaltürk ve www.bizkackisiyiz.com isimli internet sitesi ile ulusalcıların merkezi haline gelen Tuncay Özkan, Davetiyeleri'nin sahibi olan Akın İpek'in ATP İnşaat Şirketi'ne satınca bir anda en çok tartışılan isim oldu.

Basın piyasasına bomba gibi düşen bu haber üzerine Radikal Gazetesi, ulusalcı yayınları ve iktidara yaptığı saldırılar ile tanınan Kanaltürk'ün Akın İpek'e satılmasını, www.bizkaclirayız.com.tr manşeti ile eleştirdi.

Bu manşet üzerine aynı akşam Kanaltürk ana habere katılan Tuncay Özkan, gazetenin Yayın Yönetmeni İsmet Berkan aleyhine ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Tuncay Özkan, 13 Mayıs 2008 tarihinde, canlı yayında İsmet Berkan'a yönelik şu hakaretlerde bulundu:

"Sen hiç kimseyi satın alamazsın alçak.", "Kaç paraysa maaşın söyle ben sana göndereyim, bugün çok param var. İsmet Berkan sana sesleniyorum, kaç para istiyorsun, senin ederin kaç para, kaç kuruşsun sen.", "Köpek, alçak, namussuz."

Bu hakaretlere karşı Tuncay Özkan ve Kanaltürk'ün eski sahibi Yaşam Televizyon Şirketi ile yeni sahibi ATP İnşaat aleyhine 100 bin YTL tazminat davası açan İsmet Berkan, dava dilekçesine 30 yıllık başarılı bir gazeteci olduğunu ve 2000 yılından bu yana da Radikal Gazetesi'nin yayın yönetmenliğini yaptığını hatırlatarak başladı.

Kanaltürk'ün Koza İpek Grubu'na satışını haber yaptıklarını hatırlatan Berkan, "Ulusal bir kanalın satışı haberdir. Kendini 'ulusalcılık' misyonunun yayın organı olarak tanıtan ve bu konuda kamuoyunda örgütlenme çağrıları yapan Kanaltürk televizyonunun, tümüyle farklı siyasi ve sosyal bir görüşe sahip bir kişiye satılmasını 13 Mayıs tarihli nüshamızda haber yapıp yorum ve eleştirilerde bulunduk" dedi.

Davalı Tuncay Özkan'ın bu haber ve yoruma karşı saldırgan bir tavır sergileyerek yukarıda yazılı hakaretleri yaptığını hatırlatan Berkan, bu hakaretlerle kişiliğine saldırıldığını ve küçük düşürüldüğünü belirtti.

samanyoluhaber



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs