En Sıcak Konular

İşte TRT Genel Müdürü'nün maaşı

29 Mayıs 2008 18:03 tsi
TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerinde Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in toplam maaşını açıkladı:

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, TRT'den aldığı 6 bin 296 YTL maaşının yanı sıra, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden 8 bin YTL aldığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 6. maddesi üzerinde söz alan Aydın, yapılan konuşmalardaki genellemelerin, iddiaların ''kabak tadı'' verdiğini söyledi.

Aydın, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, kendisinin herhangi bir tarikat veya cemaatle ilgisinin olduğunu söylemesi halinde, şu anda hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa edeceğini belirtti. Aydın, ''Ben, milletimin sevgisinden uzak kalmaktan, vatana faydalı olamamaktan, Allah'tan korkarım. Konuşmanın da bir adabı olmalı, bu kadar da olmaz, olmamalı. İnandığım şeyler vardır, bu ülke, bu vatan vardır, gerisi teferruattır'' diye konuştu.

8 BİN YTL

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, Telekom Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı maaşın bu zamana kadar söylenmemesini, ''Türk Telekom halka arz edildi, borsaya kota edildi. Bilgi vermenin, hukuk açısından bir sıkıntı doğurup doğurmayacağı endişesi vardı'' diye açıklayan Aydın, bu konuyu hukukçulara sorduğunu belirtti. Aydın, Şahin'in talebi üzerinde, bunu açıklayacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Genel Müdür, TRT'den 6 bin 296,13 YTL alıyor. Buna, TRT Yönetim Kurulundan aldığı dahildir. Genel Müdür, Telekom'un özelleşmesi nedeniyle, kamu hissesini temsilen Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Bunda, performans, şusu, busu hiçbir şey yok, toplam miktarı 8 bin YTL. Performans ücreti, sadece üst düzey yöneticilere ödeniyor. Avea'dan da Genel Müdür olmadan önce, bir miktar ödeme yapılıyormuş. Ama Genel Müdür olduğu tarihten itibaren bunu bırakmıştır.''

''ATAMALAR BANA GELMEZ''

Aydın, 21 açıktan atama olduğunu, 1 şehit ve 2 mahkeme kararıyla yapılan atama bulunduğunu belirterek, ''Bu, TRT'nin yeni personel almayacağı anlamına gelmez. TRT personel aldığında 'işte kadrolaşma' denilmesine bakmayacağız. O kurumdan sorumluyuz'' dedi.

TRT'nin tarafsız olması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Aydın, bir çok programa CHP'lileri de çağırdıklarını söyledi.

TRT'nin bağımsız bir kuruluş olduğuna işaret eden Aydın, atamaların kendisine gelmediğini, imzasıyla bir atamanın bulunmadığını belirtti. Aydın, ''Ama o kurumdan sorumluyum. İlgili arkadaşlar bana bilgi vermek ve bana karşı hesap vermek durumundalar, ben de size karşı sorumluyuz'' dedi.

haber7.com



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs