En Sıcak Konular

Şener Ak Parti kampına katılacak mı?

29 Mayıs 2008 17:50 tsi
AK Parti'nin kapatma davası sonrasında ilk kampı yarın Kızılcahamam'da başlayacak.

Kampın ana gündemini kapatma davasına karşı izlenecek yol haritası oluşturacak. Peki, bu kampa AK Parti kurucusu Abdüllatif Şener de katılacak mı?

AK Parti'nin 12. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya milletvekilleri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ve parti kurucuları katılacak. Milletvekili eşlerinin de davet edildiği kampa, AK Parti kurucusu ve MKYK üyesi Abdüllatif Şener'in katılıp katılmayacağı ise netleşmedi.

Başbakan Erdoğan, kapatma davası sonrasında yapılacak ilk kampta milletvekillerinin sürece ilişkin görüşlerini alacak. Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak kampın ilk gününde milletvekilleri görüş, öneri ve tespitlerini Başbakan'a ve kabine üyelerine aktaracak. Aynı gün Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerine ekonomideki son gelişmelere ilişkin bilgi verecek ve vekillerin sorularını cevaplayacak. Kampın ikinci gününde Başbakan Erdoğan ve kabine üyeleri, vekillerin sorularına cevap verecek. Kamp, 1 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.

BAŞBAKAN'DAN 'TİME-TABLE' UYGULAMASI

Başbakan Erdoğan, vekillerden gelen şikayet üzerine AK Parti kampında 'time table' sistemini uygulayacak. 'Bakanlara ulaşamıyoruz' diyen vekillerle kabine üyelerini bir araya getirecek olan Başbakan Erdoğan, bakan-vekil iletişimsizliğinin yüz yüze görüşme ile aşılmasını planlıyor. Bu çerçevede 13 gruba ayrılacak olan milletvekilleri, cumartesi ve pazar günleri bakanlarla görüşerek, sorunlarını aktaracak. Vekillere gönderilen bilgi notunda toplantı programı çerçevesinde ağırlıklı olarak Bakanlar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri tarafından milletvekillerinin bulundukları mekanlarda gruplar halinde görüşmeler yapılacağı duyuruldu. Başbakan Erdoğan imzasıyla gönderilen yazıda, "Parti çalışma ve politikalarının da değerlendirileceği interaktif özellikli bu çalışma, partimiz TBMM Grup Yönetim Kurulu üyelerinin koordinasyonunda 13 grup halinde yürütülecektir" denildi.

VEKİLLERE UYARI YAZISI

Milletvekilleri, 3 gün sürecek kamp için yarın otele yerleşmeye başlayacak. Milletvekilleri, parti kurucuları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MYK üyelerinin katılacağı kampa, eşler ve çocuklar da gelebilecek. Ancak vekillerin otele ziyaretçi kabul etmeleri yasaklandı. Bakanlar ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, birer şoför ve koruma görevlisi dışında refakatte personel bulunduramayacak. Vekiller, ekstra harcamaları ceplerinden ödeyecek.

Erdoğan, milletvekillerine gönderdiği uyarı yazısında kampa katılımın tam olmasını istedi. Toplantıların basına kapalı olduğuna işaret edilen yazıda, uygun zamanlarda sadece parti sözcüsü tarafından basına sözlü veya yazılı açıklamalar yapılacağı bildirildi. Uyarı yazısında, "Parti sözcüsü dışında herhangi bir açıklama yapılmayacaktır" denildi.

Haşemalı milletvekili görüntülerinin basında yer almaması için milletvekillerini üstü kapalı bir dille uyaran Erdoğan, "Otel aktivitelerinden yararlanmada ve genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmamasına özen gösterilmelidir" dedi.

Yazıda, belirlenin dışında başka bir program uygulaması, malzeme veya doküman dağıtımı konularında Genel Başkanlık ve Genel Sekreterliğin bilgilendirilmesi ve izninin alınması da istendi. Kampta Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıkları tarafından vekillerin eşlerine ve çocuklarına yönelik de özel programlar düzenlenecek.cafesiyaset

 



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,578 µs