En Sıcak Konular

Bombacı İzmir'i kana bulayacaktı

29 Mayıs 2008 16:32 tsi
İzmir'de yasadışı örgüt üyesi olduğu iddia edilen bir kişi film gibi operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlının evinde yapılan aramada 500 gram C-4 patlayıcı ele geçirildi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan polis ve jandarma binalarına bombalı eylemlerde bulunmak için 10 gün önce İzmir'e gelen bombacı ile ona yardım eden toplam 3 kişi gözaltına alındı. Şahsın Kadifekale semtinde ağabeyinin evinde yapılan aramada 500 gram A 4 patlayıcı ele geçirildi.

Eylem için İzmir'e geldi

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Suriye'nin Amanos kırsalında kamplarda bomba eğitimi alan "Cihan" kod adlı Fahri Y.'nin (31) İzmir'e eylem için geldiğini belirledi.

10 gün boyunca takip edildi

Bombacıyı 10 gün boyunca takip eden ekipler, Torbalı'da bulunan polis ve jandarma binalarında keşif yaptığını tespit etti. Fahri Y'nin Kadifekala semtinde ağabeyinin yanında kaldığını tespit eden ekipler, akşam saatlerinde evine giden inşaat işçisi ağabeyi Seyfettin Y.'yi gözaltına aldı.

Silahlı çatışma ihtimali

Ağabeyini gözaltına alan polis ekipleri, bombacı Fahri Y.'nin evde bulunduğunu ve silahlı çatışmaya girme ihtimalini düşünerek çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ağabeyinin anahtarıyla girilen evde yatarken yakalandı

Evi ağabeyi Seyfettin Y'nin anahtarı ile açarak içeri girene ekipler, yatakta Fahri Y.'yi gözaltına aldı. Operasyon sırasında evde bulunan 6'sı çocuk 1'i kadın zarar görmedi.

500 gram A-4 patlayıcı ve fünye ele geçirildi

Evde yapılan aramada Fahri Y'nin yattığı odanın baca deliğine gizlenmiş 500 gram A 4 ptalayıcı ile 2 adet fünye ele geçirildi. Operasyonu genişleten ekipler, ağabeyi Seyfettin Y'nin yanı sıra yardım ve yataklık yayan Aydın S'i de (33) gözaltına aldı.

İfade vermedi

İki gün boyunca gözaltında bulunan Fahri Y. polisi hiçbir ifade vermezken polis, bombacının 10 yıl boyunca Kuzey Irak ve Suriye'de PKK kamplarında bomba eğitimi aldı ve silahlı eyleme karıştığını tespit etti. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin son zamanlarda örgüte yaptığı operasyonlarda güç kaybettiğini ve örgütün gücünü göstermek için İzmir ve diğer illerde bombalı eylemler için eğitimli adamları gönderdiğini tespit etti.

Ağabeyi: Kardeşim eski kardeşim değildi sanki uyuşturucu verilmiş
Gözaltına alınan ağabey Seyfettin Y. kardeşinin 10 yıl sonra tekrar yanna geldiğini ve İzmir'de ses getirecek eylemleri yapmak istediğini söyledi. Ağabey Y." kardeşim eski kardeşim değildi, sanki ona uyuşturucu verilmiş gibi bir hali vardı. Çünkü hiz sözümüzü dinlemiyor, sürekli eylem yapacağını söylüyordu. Ben vazgeçmesini söyledim, ama ikna edemedim" dedi. Gözaltında bulunan bombacı Fahri Y, ağabeyi Seyfettin Y. ile yardım ve yataklık yapan Aydın S. yarın adliyeye sevk edilecek. 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs