En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu haberi kimden aldı?

29 Mayıs 2008 16:23 tsi
BBP liderinin başından geçen ilginç bir olay Türkiye'de dinleme paranoyasının hangi boyuta geldiğini göstermesi açısından düşündürücü. Muhsin Yazıcıoğlu'na telefonunun dinlendiğini söyleyen kişi aslında sıradan birisi. Kim mi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gündemini oluşturan dinleme olayı ile polisin potansiyel suçlu haline getirildiğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Dinleme olayları ile vatandaşlar adeta paranoyak hale getirildi" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere BBP Başkanı Yazıcıoğlu Kocaeli'ye gitti. Parti binasında Türkiye gündemini değerlendiren Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gündeminin hiçbir zaman emeklinin, köylünün, çiftçinin gündemi ile aynı olmadığını söyledi.

Türkiye'nin gündeminin sadece dedikodu, çekişme, tezgah, birbirine kurulan tuzaklarla dolu olduğunu belirten BBP lideri Yazıcıoğlu, CHP'nin ortaya attığı dinleme olayını şöyle değerlendirdi:

BOYACIDAN AL HABERİ

"Türkiye çağdışı görüntüsünden bir türlü kurtulamadı. Toplum bütünüyle paranoyak hale getirildi. Herkes telefonunun dinlendiği kaygısına girmeye başladı. Evvelki gün bir ayakkabı boyacısı, bana, abi telefonum bir süredir dinleniyor, dedi. Niye dinlenir acaba, derdi nedir, seni niye dinlesinler, dedim. Dinliyorlar abi işte, dedi. Türkiye'de herkes artık bir dinlenme psikolojisi içine girdi. Özel hayatına müdahale kaygısı taşıyor. Bu iktidarın meydana getirdiği boşluklar."

İki de bir şunun bunun dinlendiği orta atılarak polisin potansiyel suçlu haline getirildiğini belirten Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Polis sanki onu bunu dinliyormuş. Lüzumlu lüzumsuz, yasa dışı takipler yapan insanlar gibi bir psikolojiye sokuldu. Elbette mahkeme kararı ile devlet istediği yeri dinleyecek. Mahkeme kararı ile devlet takipte bulunacak. Buna kimsenin bir şey deme imkanı yoktur. Çünkü yasa dışılıkla mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, terörle mücadele etmek için yasa çerçevesinde kalarak devletin meşru organlarına kimse bir şey diyemez. Ama siyasetçilerin dinlenmesi, vatandaşların yasal izin olmadan dinlenilmesi, hiçbir zaman hem demokratik değil hem de çağdışıdır. Bunu hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değil."

CHP'nin iddiasının da araştırılmasını isteyen Yazıcıoğlu, bu iddianın ciddi şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, "Bir siyasi partinin genel sekreterinin odasının dinlenmesi ya da toplantılarının dinlenmesi kabul edilemez. Sadece siyasi partiler değil hiç kimse yasa dışı dinlenemez" diyerek sözlerini tamamladı.

cafesiyaset



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs