En Sıcak Konular

Guardian: Diyanet ateş altında!

29 Mayıs 2008 15:51 tsi
The Guardian gazetesi, Diyanet Başkanlığı'nın internet sayfasında flörtün "zina", parfüm sürmenin edep dışı olarak değerlendirildiğine dikkat çekerek, İslam'ın "ılımlı bir yorumu"nu teşvik etmekle bilinen Diyanet'in böyle bir yazı yayınlamasını "ş

Diyanet Başkanlığı'nın internet sayfasında flörtün "zina", parfüm sürmenin edep dışı olarak değerlendirmesi üzerine ortaya çıkan tartışmalar, yabancı basına da yansıdı. The Guardian gazetesi, İslam'ın "ılımlı bir yorumu"nu teşvik etmekle bilinen Diyanet'in böyle bir yazı yayınlamasını "şaşırtıcı" olarak nitelendirirken, Diyanet'in "ateş altında" olduğunu da belirtti.

İngiliz The Guardian gazetesi, Diyanet ile ilgili haberinde "Türkiye'de İslam'ın rolünü düzenleyen güçlü devlet kurumu, flörtü zina ile eşit tutan ve kadınların parfüm sürmelerini kınayan, cinsel davranışlara ilişkin yazısı nedeniyle ateş altında" yorumunu yaptı.

Laikler ve kadın gruplarının Diyanet tarafından yayınlanan yazıyı eleştirdiklerini kaydeden gazete, yazının çeşitli bölümlerine de yer verdiği haberinde, "Yazıda kadınlar ve erkekler, birbiri ile evli değilse birlikle olmaması gerektiği söyleniyor ve iki cinsin birlikte çalıştığı işyerlerindeki kadınların rolünü sorguluyor. Kürtajın yasallaşmasından da batının 'sosyal ve manevi' çöküntüsünü sorumlu tutuyor" diye yazdı.

The Guardian, laiklik yanlısı medyanın yazıyı kınadığına dikkat çektikten sonra, "Yazı özellikle şaşırtıcı çünkü Diyanet, İslam'ın ılımlı yorumunu teşvik etmekle biliniyor" dedi.

Diyanet'in hakiki olmayan yada kadın karşıtı hadisleri ayıklamaya yönelik çalışmaları yaptırdığını anımsatan gazete, Diyanet'in, Atatürk tarafından 1924 yılında kurulduğunu belirtirken 70 binden fazla din adamı doğrudan istihdam ettiğine dikkat çekti.

haber10



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs