telekulak çeki! | " /> telekulak çeki! | "/>

En Sıcak Konular

Atalay'dan Meclis'e telekulak çeki!

29 Mayıs 2008 13:48 tsi
Atalay'dan Meclis'e telekulak çeki! 
Önder Sav'ın dinlendiği iddiası TBMM'de tartışıldı. CHP'nin istifaya çağırdığı İçişleri Bakanı Atalay iddiaları yalanlarken Baykal'a iddialarına ilişkin çok kritik bir soru sordu..

Meclis Genel Kurulu'nda telekulakla ilgili iddiaları yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP sırasından gelen "istifa et" çağrılarına "Beni CHP Bakan yapmadı. İstifa falan etmiyorum" diye cevap verirken, CHP'nin telekulak iddiası için Meclis'e hükümet adına açık çek verdiğini açıkladı. Bakan Atalay "Açık çek veriyorum. Ortak komisyon kuralım. Bu işi birlikte araştıralım" diye konuştu...

BAYKAL'I HÜRRİYET HAREKETE GEÇİRDİ
"CHP Genel Sekreteri Önder Sav üst düzey bir kamu görevlisi ile CHP genel Merkezi'nde görüşme yapıyor. Daha sonra bu görüşme bir gazetede yayınlanıyor. Bu arada CHP'den yetkililere bir müracaata bulunmuyor. Fakat 28 Mayıs'ta bir gazete bu görüşmeyi haber yapınca Sayın Baykal çıkıp hakim ve savcı rolünde hükümeti suçluyor. Sayın Başbakan ve istifaya davet etti. Şimdi soruyorum; Bu iddialara doğru çıkmazsa ne yapacaksınız? Daha konu araştırılmamış. Siz de biliyorsunuz ... "

VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK
"Biz hukuk dışılığın her türlüsüne karşıyız. Önce Meclis öncülüğünde… Bizim konuda bir sıkıntımız yok. Daha demokrasi olsun, Türkiye daha açık toplum olsun diye mücadele verdik. Biz AK Partiyiz... Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Bizim öyle karanlıklarla işimiz yok. Bizim alnımız yok. Bize bu konuda hiç kimse bir şey söyleyemez. CHP hiç söyleyemez. Yasa dışı dinleme, bir insan hakkı gaspıdır. Hiç bir şekilde kabul edilemez. Bunu biz Meclis'te düzenledik geçen dönem. Bu konuda keyfilikleri ve yanlışları düzeltelim diye düzenleme yaptık. Biz bunlarla mücadele ederek geldik... "

CHP'Yİ KINIYORUM
"Hiç bir şeye güveniniz yoksa gelin ortak komisyon kuralım sonuna kadar gidelim. Her partiden oluşan bir komisyon kuralım. Ben Hükümet adına bu çağrıyı yapıyorum. Bu konuda CHP'den daha çok katkı yapacağız. Bu dinlemeyi hükümet yaptı diyen Ana muhalefet partisini kınıyorum. Böyle bir şey olamaz..."

BİRAZ DA BUNLAR KONUŞULSUN
"Bakın Peygambere hakaret eden ibadetleri aşağılayan bir genel sekreter daha sonra merkeze alınmış bir valiyi çağırıp görüşüyor. Biraz da bunlar konuşulsun. (CHP sıralarından gelen istifa çağrılarına...) Bakın beni CHP Bakan yapmadı. Hiç bir şekilde istifa etmeyeceğiz. Yüce Meclis'e açık çek... Gelin beraber komisyon kurup bu işi çözelim..."

BAKAN SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın sözlerine cevap vermek için CHP adına kürsüye gelen Kemal Anadol şunları söyledi:

"İddialarımız kuruntu değil. Hakkında yayın yasağı bulunan bazı davalarda yargılananların ifadelerinin bazı gazetelerde çarşaf gibi nasıl yayınlandığını hepimiz gördük. O zaman emniyette bazılar bunları sızdırıyor. İstifaya davet edilen Sayın Bakan sütten çıkmış ak kaşık.. Bizi kınamaya kimsenin gücü yetmez."

haber7



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,730 µs