En Sıcak Konular

Demirel: Herkes bizi sevdi

29 Mayıs 2008 12:55 tsi
Demirel, siyasette bulunduğu sürede her kesimin sevgisini kazandıklarını ifade etti. DYP'liler "baba"ya tekrar siyasete dön dediler.

Demirel, “Çimento bugün aranıyor. Çimentoyu çatlattılar, yapıştıramıyorlar. Yeni baştan bir çimento karıp dökmek lazım” dedi.
Geçen yıl Anavatan Partisi ile birleşme operasyonu çerçevesinde kendini feshederek Demokrat Parti adını alarak kapılarını kapatmasının ardından yeniden kurulan Doğru Yol Partisi (DYP) yönetimi ve üyeleri birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ziyarette bulundu.
DYP Genel Başkanı Çetin Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Demirel’den aldıkları meşaleyi yükseğe taşıyacaklarını söyledi. 9. Cumhurbaşkanı Demirel ise, Türkiye’nin büyük bunalım içinde olduğunu ve son dönemde yaşanan gerginliklerin bunu gösterdiğini söyledi. “İktidarı mahkemelik olan bir Türkiye’de yaşıyoruz” diyen Demirel, Türkiye’nin olumsuzluklar içinde olduğunu söyledi. Demirel, bir bardak suda fırtınalar koparıldığını ifade ederek bu durumun vatandaşın moralini bozduğunu belirtti. Demirel, “Vatandaşa niye oy verdin dediklerinde, ‘başka kimse yoktu’ diyor. Bunun için çok güçlü olarak vatandaşın önüne çıkmak gerekiyor. Vatandaşa ne için geldiğini, neler yapacağını anlatmak gerekiyor. Halkın siyasete ve siyasetçiye yeniden güvenini sağlamak gerekiyor. Siyaset ve siyasetçi çok yara aldı” diye konuştu. .

-“BEN SİYASET MARATONUNU BİTİRDİM”-

DYP eski Milletvekili Nejat Resuloğlu, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e, "daha genç olduğunu ve aktif siyasete dönmesini istediklerini" söyledi. Demirel, 8 yıl önce Güniz Sokak’taki konutunda siyaset maratonunu tamamladığını söylediğini anımsattı. Demirel, “Bu benim için sürpriz değildir ama 8 sene önce söylemiştim, sizinle beraber maraton koştuk ve birinci gelmek şart değildir ama bitirdik” dedi. Demirel, Türkiye’deki tüm vatandaşların sevgisini kazandıklarını söyleyerek, “Biz Türkiye siyasetinin çimentosu olduk. Çimento bugün aranıyor. Çimentoyu çatlattılar, yapıştıramıyorlar. Yeni baştan bir çimento karıp dökmek lazım” dedi.

 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs