En Sıcak Konular

MHP'nin töreci vekili polisten kaçtı

29 Mayıs 2008 12:11 tsi
Meclis'in bahçesinde "polis döven" MHP'li eski "Töreci Vekil Cemal Enginyurt'u" polis fellik fellik arıyor. Evi basıldı, Amerika'ya kaçtı.

10. Cumhurbaşkanı’nın seçiminde Sadi Somuncuoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak Somuncuoğlu ve korumalarını darp eden Milliyetçi Hareket Partisi Ordu eski milletvekili Cemal Enginyurt hakkındaki 20 aylık hapis cezası kesinleşti.

Polis Enginyurt’u yakalamak için evine baskın düzenledi. Enginyurt’un Amerika’da olduğu öğrenilirken, Enginyurt’un yakalanması için tüm giriş kapılarına yakalama yazısı yazıldı.

POLİSLERİ DÖVMÜŞTÜ

Kamuoyu tarafından “Töre Kavgası” olarak bilinen olay şöyle meydana gelmişti:

Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde, MHP Aksaray Milletvekili ve Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu da, partinin izni olmadan cumhurbaşkanı adayı olmak için 25 Nisan 2000 gecesi saat 23:00 dolaylarında Meclise giderek adaylık başvurusunda bulunmak istedi. TBMM Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü önünde bekleyen dönemin bazı MHP milletvekilleri de, Somuncuoğlu'nu engellemek istedi.

MHP'li bazı milletvekilleri Somuncuoğlu’nu ikna etmeye çalışırken, bazı milletvekilleri de şiddet uyguladı. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bakan Somuncuoğlu’na saldırırken, Somuncuoğlu’nun koruma polislerine de tokat attı. Somuncuoğlu ve korumaları olaydan sonra Çankaya Kavaklıdere Karakolu'na giderek, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, MHP Yozgat milletvekili Ahmet Ersoy ve MHP İstanbul Milletvekili Mustafa Verkaya hakkında şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Somuncuoğlu’nun korumaları Zeki Hıdır 5 gün, Ali Arslan ise 3 gün "iş göremez" raporu aldı.

GÖREV BAŞINDAKİ MEMURA SALDIRIDAN CEZA

Söz konusu vekiller hakkında dava açıldı. Dava sonunda Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu`nun Cumhurbaşkanlığına aday olmasını engelleme(siyasi hakları kullanmaktan men etme) eyleminden ve görevi başındaki memurlara saldırı-mukavemet suçlarından yargılanan eski MHP milletvekilleri Cemal Enginyurt 20 ay hapis cezasına çarptırıldı ve karar geçen hafta kesinleşti.

EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Hapis cezasının kesinlemesi üzerine bir polis ekibi, Cemal Enginyurt’u yakalamak için Çankaya’daki evine gitti. Fakat Enginyurt’un evinde olmadığı belirlendi. Sahip olduğu bir şirketin işlerini takip etmek için ABD’ye gittiği öğrenilen Enginyurt’un yakalanması için sınır kapılarına “yakalama” yazısı yazıldı. Enginyurt, tespit edildiği yerde yakalanarak, cezaevine gönderilecek.

samanyoluhaber



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs