En Sıcak Konular

Güneydoğu'da köye geri dönüş sevinci!

29 Mayıs 2008 11:02 tsi
Güneydoğu’da çatışmalı dönemde köylerin terk eden ve terör mağduru olan köylüler aldıkları terör tazminatları ile köylerine dönmeni keyfini yaşarken diğer yandan yıkılan köylerini onarıyorlar.

Köylerine geri dönüş yapan köylüler devletin çıkarmış olduğu terör mağdurlarına tazminat ödenmesi yönündeki yasadan yararlanıyorlar. 1990 yılında boşalan Gercüş Yayla düzü Köyü, Terör Tazminatları ile tekrar hayat buldu. Yayla düzü muhtarı Mirza Yılmaz köye geri dönüş ve aldıkları tazminat ile ilgili yaptığı açıklamada “Köyümüz boşaltılmadan önce köy 200 hane idi. 1990 yılından 2004 yılına kadar köyümüz boşaltıldı. Evlerimiz viraneye döndü. Ancak çıkarılan 5233 sayılı Terör ve terörle mücadeleden kaynaklanan zararların ödenmesi kanunu kapsamında yararlandıklarını söyledi. Çıkarılan kanun kapsamında köylerine geri dönüş yaptıkların ifade eden Muhtar Yılmaz “ başta Batman ve diğer şehirlere akın eden köylülerden büyük sıkıntılar yaşadıkların dile getiren Yılmaz aldığımız tazminatlar sayesinde köyümüzü onardık” dedi.

İMECE USULU İŞLER YAPILDI

Terör ve terörle mücadele kapsamında köylülerin aldıkları paralar imece usulü harcandı. Terörle mücadelede zara görenler birin müdürü Rauf Bozkurt yaptığı açıklamada “Vatandaşlar ellerindeki bütçe imkanlarıyla Cami, Okul ve benzeri gibi köyün ortak kulanım birimlerine yardımda bulunurken, parası az olanlara ise para takviyesi ile ev ve tarımsal alanların yeniden kullanıma hazır hale getirilmesinde kullanılan tazminat parasının köyü yeniden canlandırdığını söyledi. Bozkurt, Batman genelinde şu ana kadar 40 Milyon YTL ödeme yaptıklarını ve en az 150 Milyon YTL’ninde daha verileceğini söyledi”

haber 7

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs