En Sıcak Konular

Vakıf malını bar yaptılar!

29 Mayıs 2008 10:34 tsi
Vakıf malını bar yaptılar, tahliye isteyen müdürü vurdular

Devlet Denetleme Kurumu'nun İstanbul'da yaptığı teftişler, Vakıflar'a ait bazı mallarının usulsüz kullanıldığını ortaya koydu. Lokanta olarak kiralanan ancak bara çevrilen işletme de bunlardan biriydi.

Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim'e yapılan saldırının altından ilginç bir olay çıktı. Vakıflar'dan 'içkisiz lokanta' olarak kiralanan işyeri, gizli devirle bara çevrilmiş. Devlet Denetleme Kurumu'nun belirlediği usulsüzlük üzerine müdür yardımcısı, işyerinin tahliyesini isteyince kurşunların hedefi olmuş.  
 
İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim, 24 Mayıs Cumartesi akşamı evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ayağından vurulan Yetim, hastaneye kaldırılırken, olayın altından vakıf mallarıyla ilgili usulsüzlük çıktı. Her şey Devlet Denetleme Kurumu müfettişlerinin İstanbul'da yaptığı denetimlerle başladı. Bazı vakıf mallarında kiralama amacına aykırı kullanımların bulunduğu tespit edildi ve ilgili yerlere ihtarlar çekildi. Uymayanlar hakkında tahliye davaları açıldı. Kiralamadan sorumlu Müdür Yardımcısı Yetim de, işlemleri ısrarla takip etti. İddialara göre bu yerlerden birinde 'Miami Bar' adlı işletme bulunuyordu. Yaklaşık 10 yıl önce Vakıflar'dan 'içkisiz lokanta' olarak kiralanmış ancak daha sonra kiracılar, sözleşmeye aykırı şekilde dükkanı E.B.'ye devretmişti. Bu bile sözleşmenin iptal sebebi iken, lokanta olması gereken yer bara çevrilmişti. Kiracıları tahliye için uğraşan Mikdat Yetim, tehdit almaya başladı ancak önemsemedi. O akşam kendisine yönelen kurşunlardan biri kalçasına, diğeri de ayağına isabet etmişti. Hastaneye kaldırılan müdür yardımcısı, ateş edenin eşkalini verdi. Polisin kısa sürede silahıyla birlikte yakaladığı zanlı, barmen Muammer E.'ydi.

İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim'in vurulmasıyla sonuçlanan Vakıflar'a ait işyerindeki gizli devir işlemi, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in son dönemlerinde Devlet Denetleme Kurumu (DDK) müfettişlerinin yaptığı inceleme ile ortaya çıktı. İstanbul'da nokta denetimler yapan müfettişler, 30 civarında gayrimenkulde sözleşmeye aykırı hususlara rastladı. Vakıflar'dan izin almaksızın bazı yerlerde, ya gizli devirler gerçekleştirilmiş ya da kiralama amacına aykırı kullanımlar yapılmıştı. Söz konusu yerlere ihtarlar çekildi. Gerekli düzeltmeleri yapmayanlar hakkında tahliye davaları açıldı. Bunlardan biri de Miami Bar'dı. Tahliye işlemlerini ısrarla takip eden Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim, bunun bedelini yaralanarak ödedi. 24 Mayıs gecesi Vakıf Gureba Hastanesi'nde tedavi görmekte olan annesini ziyaret eden Yetim, daha sonra arabasıyla Şişli'deki lojmanına geçti. Evin önünde bekleyen saldırgan barmen, aracından iner inmez 7.65 milimetre çapındaki tabancasıyla Yetim'e ateş etti. Yetim'in bir süredir bar sahipleri tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Tahliye işlemini başlatmasıyla birlikte Yetim'in 'Seni dağa kaldırırız', 'Seni öldürürüz' şeklinde mesajlar aldığı ortaya çıktı. Hastane odasında Zaman'ın sorularını cevaplayan Müdür Yardımcısı Yetim, bu tehditleri neden önemsemediğini şöyle açıkladı: "Böyle bir saldırı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Birçok müessese ile ilgili buna benzer rutin işlemleri yürütüyorduk. Yanlış bir işlem yapmadığım için de açıkçası saldıracaklarına ihtimal vermedim."

Vakıflar Genel Müdürü: İşgal bitecek

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ise, işgal edilen arazilerini geri almak için kurum olarak mücadelelerinin süreceğini söyledi. Yıllarca hiçbir bedel ödemeden vakıflara ait gayrimenkullerinde oturanlarla masaya oturduklarını ve 'vakıf barışı' imzalamaya çalıştıklarını anlatan Beyazıt, bunun karşılığında tehditler aldıklarını kaydetti. Beyazıt, işgalli arazilerde oturanları tespit ettiklerini ve kimi binalarında oturanlar için tahliye kararı aldıklarını dile getirdi. Tehditleri önemsemediklerini anlatan Beyazıt, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben buradayım." mesajını verdi. Tehdit almalarına rağmen ilk kez somut bir olay yaşadıklarına dikkat çeken Beyazıt, personeli ve yöneticisi ile işgalli arazileri kurtarmak için çalışmaya devam edeceklerini işaret etti.
 
zaman



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs